Fabrika İçinde Dev Hayvanat Bahçesi - Son Dakika
Güncel

Fabrika İçinde Dev Hayvanat Bahçesi

Fabrika İçinde Dev Hayvanat Bahçesi

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde kurulu Çanakçılar Seramik Fabrikası'nın bahçesinde 30 yıl önce oluşturulan hayvanat bahçesinde 60 türden 1500'e yakın hayvan bulunuyor.

18.07.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde kurulu Çanakçılar Seramik Fabrikası'nın bahçesinde 30 yıl önce oluşturulan hayvanat bahçesinde 60 türden 1500'e yakın hayvan bulunuyor. Ücretsiz girilen hayvanat bahçesini yılda ortalama 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Gökçebey'de 36 yıl önce faaliyetine başlayan Çanakçılar Seramik Fabrikası'nın kurucuları Mehmet ve Mithat Çanakçı kardeşler, 30 yıl önce fabrikanın bahçesinde küçük bir hayvanat bahçesi oluşturdu. Her yıl giderek büyüyen ve şu anda fabrikanın bahçesinde 45 dönümlük alanı kaplayan hayvanat bahçesinde deve, timsah, at, geyik, ceylan, karaca, ayı, kurt, maymun, tavşan, sincap, doğan, kartal, kuğu, flamingo, pelikan, turna, leylek, ördek, güvercin, tavuk, kaz gibi 60 türden 1500'e yakın canlı bulunuyor. 1 veteriner, 1 teknisyen ve 2 görevli olmak üzere 4 kişi tarafından her gün sağlık kontrolünden geçirilip bakımları yapılan hayvanlar, hazırlanan özel bölümlerde doğal ortamlarında gibi yaşatılıyor. Hayvanat bahçesini, çevre il ve ilçelerden yılda ortalama 10 bin kişi ziyaret ediyor.

Çanakçılar Seramik Fabrikası Genel Müdürü Hasan Tuzcuoğlu, hayvansever işadamı Mehmet Çanakçı'nın hobi olarak 30 yıl önce oluşturduğu hayvanat bahçesinin kentin gözde mekanları arasında yer aldığını söyledi. Tuzcuoğlu, şöyle konuştu:

"Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bölgemize çok faydalı olduğunu düşünüyoruz buranın. Ziyaretçiler burada hoş vakitler geçirerek doğal ortamda kendilerine bir huzur ortamı bulup rahatlayabiliyorlar. Şirket olarak biz de bundan mutluluk duyuyoruz. Vatandaşların ilgisi oldukça yoğun. Yılda ortalama 10 bin kişi geliyor. Hayvanların kendilerine göre beslenmeleri farklı, bunlar temin ediliyor ve besleniyorlar.Özellikle pelikanlar taze balık tercih ediyorlar. Onlar için canlı olarak özel yetiştirilen çiftliklerden taze balık geliyor." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fabrika İçinde Dev Hayvanat Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement