Fabrika Müdürü'nden Hat Sanatı Sergisi - Son Dakika
Güncel

Fabrika Müdürü'nden Hat Sanatı Sergisi

Fabrika Müdürü\'nden Hat Sanatı Sergisi

Kars Şeker Fabrikası'nda 2 yıldan bu yana müdür 59 yaşındaki Abdullah Necli, ahşap üzerinde yakma tekniğini kullanarak yaptığı hat eserlerini sergiledi.

05.06.2016 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Şeker Fabrikası'nda 2 yıldan bu yana müdür 59 yaşındaki Abdullah Necli, ahşap üzerinde yakma tekniğini kullanarak yaptığı hat eserlerini sergiledi.

Turhal Şeker Fabrikası'nda 1978'de ambar memuru olarak göreve başlayan, çeşitli illerde ve kadamelerde çalıştıktan sonra Kars'a Fabrika Müdürü olarak 2014'te atanan Abdullah Necli, ahşap yakma ve dağlama tekniğini kullanarak yaptığı hat eserlerini tanıttı. Müdür Abdullah Necli'nin eserlerinden oluşan serginin açılış kurdelesini Belediye Başkan Yardımcıları Ferit Yenice ve Taner Turan kesti.

Sergi açılışına katılanlar hat sanatı ile ilgili bilgiler veren Abdullah Necli okul yıllarında el işi derslerinde sanatla ilgilenmeye başladığını bildirdi. Necli, orada buğday sapıyla ayet ve hadisleri yazmaya başladığını, pirinç çuvalları üzerine, sonra bayanların kullandığı saten üzerine boya ve yaldız şeklinde resim figür ve hat sanatı yaptığını anlattı. Necli, şöyle devam etti:

"Oğlum Hasan, bir yerden yakma makinesi bulmuş. 'Baba sen bunu yaparsın' dedi. Küçük oğlum Furkan da bilgisayardan programlar hazırladı. Ben de 4 yıl önce hat sanatını uygulamaya başladım. Geçen yıl ilk sergimi açmıştım, bu ikincisi oldu. Kars halkının ilgisinden çok memnunum. Burada kültür halen varlığını koruyor. İnsanlar sergilere alaka gösteriyor. Karşı çıkanlar oldu ama ben şunu diyorum. Ben Arapça yazı okuyabiliyorum hat sanatıyla da ilgilendiğim için bu sanata ilgi gösterdim. Ama bundan istifade edemeyenler var."

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fabrika Müdürü'nden Hat Sanatı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement