Facebook, Diyarbakır'ın da Adını 'Değiştirdi' - Son Dakika
Güncel

Facebook, Diyarbakır'ın da Adını 'Değiştirdi'

Facebook, Diyarbakır\'ın da Adını \'Değiştirdi\'

Daha önce Van'ın adını 'Tuşba' olarak değiştiren Facebook, şimdi de Diyarbakır'ın adını 'Amida' şeklinde değiştirerek kullanıcılarını şaşırttı.

09.08.2014 10:38  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnternetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook, Van'dan sonra Diyarbakır'ın adını da 'değiştirdi.

ÖNCE VAN, ŞİMDİ DE DİYARBAKIR

Facebook, bir süre önce kullanıcılarının 'şehir' bölümünde bulunan kısmını Van'ın, eski Urartuca'da 'Güneş kenti' anlamına gelen 'Tuşba' ile değiştirdi. Konum olarak Diyarbakır'ı şehir olarak seçen Facebook kullanıcıları kısa süre önce 'Amida' ile karşılaştı.

TARİHİ M.Ö.'YE KADAR DAYANIYOR

Diyarbakır M.Ö. 200'de Amidi Asur hükümdarı Adad-Nirari döneminden itibaren 'Amid' ya da 'Amidi' olarak anılmış 1867 yılında vilayet konumuna gelen 'Diyar-ı Bekr' olarak anılmaya başlanmıştı.

Facebook'ta Diyarbakır'ın yanı sıra Tunceli'nin bilinen diğer ismi 'Dersim'in de eklediği göze çarptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Facebook, Diyarbakır'ın da Adını 'Değiştirdi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • BAŞAK-21: BENCE ARTIK KENDINIZE GELİN ADAMA CİNNET GECIRTIYORSNZ AYIP YA DIYARBAKIRLARA BU KADAR LAF ATIYOSUNZ UTANIN KENDINIZDEN SIZ COK MU BISEYSINZ BEN AMEDLİYİM VE KÜRTÜM GURUR DUYUYORUM SİZDE SAYGI DUYUN BIRAZ YA YETER ARTIK !! 19 6 Yanıtla
  • BOŞ BOĞAZLAR TAKIMI BURDAYMIŞ: Facebook şifremi kürtçe bir kelime yapsam acaba ülke bölünecek mi? sırf ülke bölünmesin paramparça olmasın diye facebook şifremi kürtçe yapmıyorum :) ulen ödlekler vatan hıyar mıdır bir isimle bir renkle bir kelimeyle ikiye bölünsün. ulen boş insanlar osmanlıda 5 binlik yunan 3 binlik sırplar isyan edip bağımsızlık kazandı. eğer kürtlerde bağımsızlık isteseydi 20 milyonluk nufusla iki günde bağımsızlığı kurardık. bir kelimeyle bir harfle bir renkle bir isimle eğer vatan bölünüyorsa demekki vatan hıyarmış her an ikiye bölünebilirmiş. akıl var mantık var. sırplar yunanlar bağımsızlık istedi kürtler beraberlik kardeşlik dedi o kadar basit. 15 5 Yanıtla
  • Onur: uyduruk manita bulma sosyal paylaşım sitesi bile türkiyenin bölüne bilmesi için çabalıyor 12 7 Yanıtla
  • oğuz baştürk: TÜRKİYEYİ BÖLMEK YADA KÜRDÜ TÜRK TEN AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL. BUNLARIN HEPSİ DÜZMECE BİR OYUN. KÜRLERDE TÜRKLERDE BUNU İLİYOR ZATEN. . . . 10 4 Yanıtla
  • mehmet akif ersoy: güzel isimler. 10 3 Yanıtla
  • FERHAT: LANET OLSUN. . . ALLAH BELANIZI VERSİN. . TÜRKİYE, TÜRKLERİNDİR. . BUNU SAKIN UNUTMAYIN LAN, BU ÜLKE BİZİMDİR. . . 4 6 Yanıtla
  • MALEABDO: Bu şehir 12000 yıllık tarihi ve sayısız medeniyete ev sahipliği yapmıştır, her gelen hakim güç bu şehirde medeniyeti ilerletmiştir, fakat şu an medeniyet buralarda tersine gidiyor. Hertarafta gecekondulaşma, yerlerde metrekareye 5 tükrük, rüşvet yolsuzluk, kötü hizmetleri siyasetin arkasına kamufle ve dahası. . . 4 1 Yanıtla
  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı
    18:59 RTÜK Başkanı Şahin: Murat Kurum'un eşi ücretsiz izin aldı

    Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un ücretsiz izin aldığını açıkladı. Şahin, Şengül Kurum'un etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek eşinin yanında olmasında hiçbir mahsur olmadığını belirtti ve yalan yanlış algılarla kurumu ve çalışanlarını yıpratmaya izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu
    18:57 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Anma Töreninde Konuştu

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 5. Makale Yarışması Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, savcı Mehmet Selim Kiraz'a yapılan saldırının Türkiye'nin geleceğine yönelik bir saldırı olduğunu belirtti ve terörle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Ayrıca, törende makale yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement