Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü – Security Check - Son Dakika
Teknoloji

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü – Security Check

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü – Security Check

Nepal'de yaşanan depremin ardından Facebook çok önemli bir özelliğini duyurdu.

26.04.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal'de yaşanan depremin ardından Facebook çok önemli bir özelliğini duyurdu. Deprem bölgesindeki arkadaşlarınızdan Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü – Security Check ile haber alabileceksiniz.

Daha önce Google tarafından hazırlanan uygulama sayesinde deprem bölgesinde bulunan kişilerin sağlık durumları ile arama yapabiliyordunuz. Uygulama bölgede bulunan afet kriz merkezindeki listelerde arama yapabilme olanağı sunuyordu. Nepal'de yaşanan deprem sonrası şimdide Facebook benzer bir uygulamayı faaliyete geçirdi. Uygulama sadece afet bölgesinde devreye giriyor ve size bir bildirim gönderiyor. Bildirim güvende olup olmadığınızı soruyor ve bunu yakınlarınızın görmesi için sizden onay alıyor. Özellikle doğal afetler sonucunda yaşanan telefon kesintileri düşünülerek hazırlanan uygulama güvende olduğunuz bilgisini aldıktan sonra bunu Facebook arkadaşlarınızın görebilmelerini sağlıyor bu sayede arkadaşlarınız sizden  rahatlıkla haber alabiliyor.

Uygulamaya iOS ve Android mobil uygulamasından veya masaüstü Web arayüzünden ulaşılabiliyor. Mobil uygulama sadece afet bölgesinde aktif oluyor. Uygulama üzerinden afet bölgesinde bulunan arkadaşlarınızı ve durumlarını görebiliyorsunuz.

Habere ulaşmak için

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü – Security Check - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement