Facebook Her Üyesi İçin 10 Bin Dolar Tazminat Ödeyebilir - Son Dakika
Güncel

Facebook Her Üyesi İçin 10 Bin Dolar Tazminat Ödeyebilir

Üyelerinin mesajlarını tarayarak kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiğini iddia edilen Facebook'un kullanıcı başına 10 bin dolar tazminat ödemesi isteniyor.

26.12.2014 17:05  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kullanıcılarının gizliliğini iddia ettiği gerekçesiyle son dönemlerde sıkça gündeme gelen Facebook, benzer bir iddia yüzünden mahkemeye verildi.

FACEBOOK KULLANICISI CAMPBELL KONUYU MAHKEMEYE TAŞIDI

1.35 milyar aktif kullancısı bulunan Facebook'un yasalara aykırı olarak üyeler arasındaki mesajlaşmaları taradığı ve bu sayede hangi üyeye hangi reklamı göstereceğine karar verdiği iddia ediliyor. Facebook kullanıcısı Matthew Campbell, konuyu mahkemey taşıdı ve sosyal medya sitesinin bu uygulamasından solayı üyelerine tazminat ödemesini talep etti.

REKLAM GELİRİNİ ARTTIRMAK İÇİN KULLANICILARIN PROFİLİNİ ÇIKARIYOR

Yaklaşık 2 senedir bu uygulamaya devam eden Facebook, bu sayede kullanıcılarının profilini çıkarıyor ve onlara ilgilerini çekecek reklamları sunarak bu alandaki gelirini arttırıyor.

FACEBOOK: KANUNLAR DIŞINDA HAREKET EDİLMEDİ

Bu iddianın mahkemeye taşınması üzerine Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD merkezli şirket, Facebook'un bu uygulama kapsamında kanunların dışında hareket etmediği belirtildi.

FACEBOOK TARİHİ BİR TAZMİNAT ÖDEYEBİLİR

Şikayeti inceleyen Yargıç Phyllis Hamilton davanın açılmasına karar verdi. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde görülecek davanın Facebook alehinde bir kararla neticelenmesi durumunda şirketin tarihi bir tazminat ödemek zorunda kalabileceği düşünülüyor.

Facebook Her Üyesi İçin 10 Bin Dolar Tazminat Ödeyebilir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Facebook Her Üyesi İçin 10 Bin Dolar Tazminat Ödeyebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • tarık dak: neyse zengin olduk fakelerle birlikte toplam 6 profil var 60 bin dolar eder :D 10 0 Yanıtla
  • BU LANET SİTEYİ KAPATTIRIN: TEK İŞİ DÜNYA İNSANINI FİŞLEYİP BUNUN YANI SIRA BU İŞİ YAPARKENDE ONLİNE ÜZERİNDEN REKLAMLAR VEREREK DÜNYA NIN PARASONO KAZANAN BU KFR SİTEYİ KAPATSINLAR. . 10 0 Yanıtla
  • AZAT - İST: KEŞKE BÖYLE BİRŞEY OLSADA BİRAZ YÜZÜMÜZ GÜLSE :) 7 1 Yanıtla
  • Derya : Vala. Kulananlar. Düşünsün 6 1 Yanıtla
  • Tiko: Saçma 4 2 Yanıtla
  • ateş: Dedeme, nineme, babanneme haber vereyim hemen acele facebook hesabı açsınlar. . bu haberden sonra özellikle türkiyede face üye sayısında patlama olacak. . . (Cem yılmazın bir skecinde Türkiyede olsa orayı YIKARLAR. ) :-) espirisi gibi. . 4 0 Yanıtla
  • ZAZA (DIMLİ): Dondurduklarımıda açarsam hayatım kurtuldu :)) 4 0 Yanıtla
  • Gökhan: Benim 10 hesap var : 100 bin dolar eder. :D 4 0 Yanıtla
  • ümit ümit: demir adam gibi bende inanmıyorum. sadece kullanıcıyı artırmak için işin içine doları alet ediyorlar 4 0 Yanıtla
  • ZAZA (DIMLİ): Asıl ben zengin yoksa en az15 profil sayfam var 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement