Facebook'tan Tutumlu Yeni Mobil Uygulama: Facebook Lite - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'tan Tutumlu Yeni Mobil Uygulama: Facebook Lite

Facebook\'tan Tutumlu Yeni Mobil Uygulama: Facebook Lite

Daha az kota harcayan, daha performanslı çalışan, ama bunun yanında daha az özellik sunan bir uygulama.

26.01.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

1 milyarı aşkın kullanıcısıyla en popüler sosyal paylaşım platformu olan Facebook'un mobil cihazlara yönelik çalışmaları devam ediyor. Facebook, bir süre önce Facebook Lite isimli uygulamasını Google Play Store üzerinden indirilmeye sundu.


252KB büyüklüğündeki uygulama, gelişmekte olan pazarlara yönelik olarak hazırlandı. Dolayısıyla 2G bağlantıda, bağlantı düzeyinin düşük olduğu bölgelerde dahi Facebook'ta gezinebilmenize imkan tanıyor. Tabii gezinirken olabildiğince az kota harcamanıza yardımcı oluyor. Çünkü Facebook'un görsel olarak birçok özelliği bu uygulamada bulunmuyor. Tabii bazı fonksiyonlar da yok. Adından da belli zaten "Lite", yani kırpılmış ve temel özellikleriyle kullanılabilen bir uygulama.


İndirilmeye sunulduğu ilk 5 günlük dilimde 50 bin civarı indirilen Facebook Lite, şu an Nepal, Bangladeş, Nijerya, Güney Afrika, Sudan, Sri Lanka, Zimbabve ve Vietnam'da indirilmeye açık durumda. Uygulamanın önümüzdeki günlerde daha fazla ülkede erişime açılması bekleniyor. İlgili sayfa için buraya göz atabilirsiniz.





Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'tan Tutumlu Yeni Mobil Uygulama: Facebook Lite - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement