Facebook'un Ücretsiz İnternet Projesinde Önemli Gelişme - Son Dakika
Teknoloji

Facebook'un Ücretsiz İnternet Projesinde Önemli Gelişme

Facebook\'un Ücretsiz İnternet Projesinde Önemli Gelişme

Mark Zuckerberg, bugün internet.org projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

31.07.2015 00:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Emre Çetinkaya - -

Facebook, internet erişiminin olmadığı yerlere ücretsiz internet götürmek için farklı projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Internet.org isimli bu büyük projede bugün yeni gelişmeler olduğu açıklandı. Mark Zuckerberg, internet.org projesinin bir parçası olan ilk tam ölçekli uçağın inşasının tamamlandığını duyurdu.


Mark Zuckerberg'in verdiği bilgilere göre, Aquila isimli bu uçak güneş enerjisiyle gökyüzünden aşağıya internet bağlantısı sunmak için geliştirilmiş. Kanat genişliği bir Boeing 737'ninki ile aynı olan Aquila'nın ağırlığı ise bir arabadan daha az. Ayrıca bu uçak, tek seferde havada bir aydan fazla kalabiliyor.


Ayrıca Mark Zuckerberg, daha önceden açıklanan lazer teknolojisiyle ilgili de bir takım açıklamalar yaptı. Mark Zuckerberg, "nefes kesici" olarak tanımladığı lazer iletişim teknolojisinin de testlerini yaptıklarını açıkladı. Ayrıca testlerde lazer teknolojisiyle saniyede 10 gigabit veri aktarabildiklerini de sözlerine ekledi.


Öte yandan bu yeni teknolojilerin öneminden söz eden Zuckerberg, dünyanın %10'unda internet için altyapının dahi bulunmadığını ve bu teknolojilerle bu bölgelere internet hizmeti sunacaklarını söyledi. İnternet.org projesiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Facebook'un Ücretsiz İnternet Projesinde Önemli Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement