Facianın Yaşandığı Madende Son Durum - Son Dakika
Güncel

Facianın Yaşandığı Madende Son Durum

Enerji Bakanı Taner Yılız, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Karaman'daki maden ocağına ilişkin son bilgileri paylaştı.

31.10.2014 12:20  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Ermenek'teki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan 18 işçiye henüz ulaşılamadı. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Bakanlar son bilgileri paylaştı.

İşte Bakanların açıklamalarından satır başları:

Bakan Taner Yıldız:

"İçeriden tüm görüntüler alındı, sizlere verildi. Bunları sizler de kamuoyuna paylaşabilirsiniz. Oradaki çalışmalar, o malzemeler nasıl çıkarılıyor, vagonlar nasıl dolduruluyor, orada tahkimat nasıl yapılıyor, ağaçlar nasıl naklediliyor, tüm ayrıntılarıyla detaylarıyla birebir onları da kamuoyuyla paylaşma imkanımız olacak."

"ARTIK ÖNCELİK SU DEĞİL"

"Şu anda bir önceki gün gibi önceliğimizin su olmadığını, bundan sonra tahkimat ve malzemenin dışarı çıkartılmasının önceliğimiz olduğunu bir kez daha söylemek isterim. İlk amacımız 770'ler 780'ler koduna gelmek. Eğer orada herhangi bir tahkimat bozulması, malzeme kayması gibi bir konu yoksa daha hızlı ilerleyeceğimiz kanaatindeyiz."

"Su engel teşkil ediyor tabi. 170 metre aşağı inilecek. Aşğıda ne varsa oradaki malzemeler çıkartılacak. Biz işçi kardeşlerimiz çıkarılana kadar gündemimiz budur. İhmallerle ilgili herhangi bir atlama olmayacak."

"İŞVERENLERİN UYGULAMALARI KABUL EDİLEMEZ"

Bakan Faruk Çelik:

"Göçük alanına indik. Vardiya sistemiyle çalışıyoruz. Tahkimat için tüm imkanlar seferber olmuş durumda. Göçüklerin bir an önce kalkması için çalışıyoruz. Burada çalışan 180 kişi ve hepsi de sigortalı. Önemli olan bu kazaların olmaması ama devletimiz güçlüdür kamu üzerine düşeni yapacaktır. Torba yasada olan madencilerin çalışma saatleri ve emeklilik süresidir. İşletme sahipleri yeni yasaya uymadan işçi haklarını teslim etmiyor. işverenlerin uygulamaları kabul edilebilir değil."

"AĞIRLIĞIMIZ MOLOZLARIN TEMİZLENMESİ"

Bakan Elvan:

"Su tahliye sistemi hızlanmış durumda. Bugün sabah aşağı indiğimizde 15 metre bir mesafe var. Molozların temizlenmesi çalışması devam ediyor. Ancak ağırlık olarak tahkimat ve molozların atılması işlemi sürüyor."

Facianın Yaşandığı Madende Son Durum
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Facianın Yaşandığı Madende Son Durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • fenerli: içerdekiler yaşıyorsa bile ki bu mümkün değil. yaşıyorsa bile hala çıkaramadılar içeriye giremediler adamlar sudan falan değil açlıktan ölür. allah rahmet eylesin ben canlı çıkacaklarını düşünmüyorum keşke çıksalar bir mucize olsa ama bu kurtarma ekipleriyle bu zihniyetle imkansız 9 25 Yanıtla
  • reis: Çok acı ve vahim olay Allah yakınlarına sabır versin inşallah böyle acı hadiseler bir daha yaşanmaz ve tez zamanda ulaşılır bu insanlara 4 0 Yanıtla
  • chp: sorumlu potronlar 4 0 Yanıtla
  • muğlalı: ne oldu akp şehit gelmiyordiye övünüyordunuz. vatan için şehit olunur. korkulmaz. 1 e1000 vatan haini kellesi alda görelim. 2 1 Yanıtla

Advertisement