Fadıl Akgündüz'e 18 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İhtarı - Son Dakika
Güncel

Fadıl Akgündüz'e 18 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İhtarı

Fadıl Akgündüz\'e 18 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İhtarı

Maldivler'de başladığı proje için vatandaşlardan 4 ayda 18 milyon dolar toplayan Fadıl Akgündüz'e Maldivli ortağı Ahmed Nashid, dolandırıcılıktan ihtar çekti.

28.07.2014 10:13  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fadıl Akgündüz’ün satışa çıkarttığı ‘Caprice Gold Maldives Ebu Eyyub El Ensari House’ projesi, 29 Mayıs’ta iptal oldu. 4 ayda 18 milyon dolar toplayan Fadıl’a ortağı dolandırıcılıktan ihtar çekti.

ODALAR TAMAMLANMADI

Halk arasında ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün Türkiye’den 5475 kilometre uzaktaki Maldivler’deki operasyonu da hüsranla sona erdi ve arkasında daha yapımı tamamlanmayan odaları satın alan ‘müşteriler’ bıraktı. İddialara göre Akgündüz Maldivler projesinde 4 ayda 18 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu durum karşısında Akgündüz ile ortaklığını sonlandıran Maldivli Milletvekili Ahmed Nashid, haklarını aramak isteyenlere belge ve bilgi konusunda yardımcı olacaklarını açıkladı.

OPERASYONUN HİKAYESİ

Her şey Akgündüz’ün yeğeni Mehmet Salih Obut’un sahibi olduğu Caprice Gold Gayrimenkul şirketi ile Maldivli milletvekili Ahmet Nashid’in şirketi ADK’nın 21 Ocak 20014 tarihinde yaptığı sözleşme ile başladı. İki şirket arasında yapılan sözleşmeye göre, Caprice Gold belli ödemeleri yaparak Maldivler Adası’ndaki projeden hisse sahibi olacaktı. Hatta ödemeler tamamladığında projenin yüzde 55’ine 30 milyon 800 bin dolar karşılığında sahip olacaklardı. Ancak işler yolunda gitmedi. Caprice Gold, belirlenen sürede istenen ödemeleri yapamadı. 20 Mayıs 2014 tarihinde iki şirket yetkilileri arasında Maldivlerde toplantı düzenlendi. Toplantıya Fadıl Akgündüz ve Ahmed Nashid ile iki firmanın yetkilileri katıldı. Bu toplantı tutanak altına alındı.

4 AYDA 18 MİLYON DOLAR

Ele geçirilen toplantı tutanaklarına göre, Akgündüz 4 ay gibi kısa sürede Maldivler’de 18 milyon dolarlık satış yaptığını ifade etti. Tutanaklara göre bu durumu ise şöyle anlattı:

Fadıl: Bugüne dek gerçekleşen Maldivler projesinin devremülk satışlarının sonuçları şöyle: Şubat 10 milyon dolar, Mart 4.5 milyon dolar, Nisan 2,9 milyon dolar, Mart 0,6 milyon dolar, toplam olarak 18 milyon dolar. Türkiye’deki şu anki siyasal durum, projenin satışlarını gayet olumsuz etkilemektedir. Ayrıca maden ocağındaki patlama sebebiyle de ekonomik durum çok kötüleşmiştir ve neredeyse hiç satış gerçekleştirilememektedir. Yanlızca devre mülk satışları değil, hiç gayrimenkul satışı da yoktur ve yiyecek satışları gibi temel ihtiyaçların satışları bile kötü etkilenmiştir. Daha önce para gönderebiliyorduk ancak bunları size açıklamamın sebebi şu anda artık pek cömert olamayacağımızı söylemek istediğim içindir.”

ÖDEME YAPMADI

29 Mayıs’ta Caprice Gold, ADK firmasına ‘Fesih Belgesi’ yollayarak projeden çekildi. Belgede şimdiye kadar ödediği 3 milyon 425 bin dolaklık bedelin ödenmesi istedi. 30 Haziran’da ise ADK firmasından Caprice Gold’a noter kanalı ile cevap verildi. Cevap metninde, sözleşmeye uyulmadığı, bütün ödemelerin zamanında yapılmadığı, firmanın zarar uğratıldığı ifade edildi. İlk girişte ödenmesi gereken 6 milyon doların verilmediğine dikkat çekildi.

DOLANDIRICILIK İDDİASI

30 Haziran 2014 tarihli cevap metninde Caprice Gold, dolandırıcılık iddiasıyla suçlandı. İşte o ifadeler: “Daha sözleşme imzalamadan sayın muhatabın pazarlamaya başladığı görülmüştür. Sayın muhatap dolandırıcılık yapmış, daha adı konmamış ya da değiştirilmemiş şirket varmış gibi satışlar yaparak, Müslüman kardeşleri mağdur etmiştir.”

Fadıl Akgündüz Maldiv Projesi için İstanbul’da bu ilanları vermişti. (Kaynak: Vatan)


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fadıl Akgündüz'e 18 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık İhtarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • FESLEĞEN: GENÇ ARKADAŞLAR BELKİ BİLMEZLER, BU JET FADIL, İLK YERLİ OTOMOBİLİ ÜRETİYORUM DİYE PARALARI TOPLANMIŞ, MİLLETİ DOLANDIRMIŞTI. . TABİ BÜYÜK İNANÇLI MÜSLÜMAN GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA. . ŞİMDİ 18 YIL SONRA TARİH TEKERRÜR ETTİ, BU KEZ MALDİV ADALARINA MÜSLÜMANLAR İÇİN VİLLA DİYE YİNE PARAYI KALDIRDI. . 14 0 Yanıtla
  • GULYABANİ: Dini kullanarak inançlı vatandaşların soyulması bu memlekette bitmez. . Ama artık acımıyorum bunlara paralarını verenlere. . GURBAN OLDUĞUM ALLAH VERDİKÇE VERİYOR, VERDİKÇE VERİYOR. . . )) 13 0 Yanıtla
  • YUH: YÜRÜ BE FAZIL SANA ARTIK KIZMIYORUM SEN HELAL KAZANIYON NEDENMİ ÇÜNKÜ SANA O PARALARI VERENLER İÇLERİNDE MÜSLÜMANLIKTAN ZERE YOK HELAL SANA AMA AZ GÖTÜRMÜŞSÜN ONA KIZARIM 12 0 Yanıtla
  • SÜLÜN OSMAN: Eskiler hatırlar, meşhur bir SÜLÜN OSMAN vardı. Galiba buna el vermiş. Yahu bu adam ne zaman gündeme gelse yeni bir TOKATÇILIK olayı. Bu kadar kandıracak insanı nasıl da bulur hayret. Hiç unutmam bir tarihte canlı TV yayınına çıkıp Fatih Altaylı'ya projelerini sayarken İMZA marka bir otomobil bile imal etmişti. Bu tokatçıya artık kimse kanmasın da en azından gündeme gelmesin. 11 0 Yanıtla
  • AHMET AÇIKGÖZ: LAN YILLARDIR MİLLETİ DOLANDIRDI VE MİLLET HALAMI AKILLANMADAN BU KURBAĞA YA PARA VERİYOR. . . ASLINDA BUNA PARA KAPTIRANLARI SALLANDIRMAK LAZIM MEYDANLARDA. . . . 9 0 Yanıtla
  • diyaettin: bütün sorumluluk hükümetindir olmayan projeye tapu veriyor. bu tapular neyin nesi 2 yıl bitecek dedi 5 yıl oldu hükümet neden hesap sormuyor acaba bu durumdan nemalanan mı var 7 0 Yanıtla
  • AK AKÇE: 18 MİLYON DOLAR BU ADAMA NE YAPAR. KESMEZ ONO BÖYLE UFAK RAKAMLAR, O ÇOK BÜYÜK OYNUYOR. ZİRA AĞABABALARI MİLYAR DOLARLARLA OYNUYOR TAPELERDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE. 5 0 Yanıtla
  • ms: ERİYOSUN HIRSIZ FADILLLLLLLLLLLLLLERİYOSUN HIRSIZ FADILLLLLLLLLLLLLLERİYOSUN HIRSIZ FADILLLLLLLLLLLLLL 3 0 Yanıtla
  • Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı
    08:33 Kara yollarında yapılan çalışmalar nedeniyle dikkatli olunmalı

    Kara yollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerde sürücülerin yavaş gitmeleri ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları gerekmektedir. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yol durumu bültenine göre, birçok otoyol ve yol kesiminde üstyapı onarımı, yenileme çalışmaları, şev kayması, bağlantı yolu yapımı ve diğer çalışmalar nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanmaktadır. Sürücülerin bu kesimlerde dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları önemlidir.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli
    08:31 Türkiye'de E-ticaretin Büyümesi ve Potansiyeli

    Türkiye'de e-ticaretin hızla büyüdüğüne dair veriler, son yıllarda dikkat çekici bir artışı gösteriyor. Pandemi döneminde e-ticaretin ivme kazanması, bu alandaki potansiyelin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Türkiye'de e-ticaretin geçmişe yönelik bir analizi ve gelecekteki potansiyelini SDN Kurucusu Hakkı Alkan, Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün ve Pazarlama Grup Direktörü Görkem Dereli ile konuştu.

  • İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı
    08:31 İzmir'de PKK/KCK-YPG/PYD Terör Örgütüne Yönelik Operasyonda 5 Şüpheli Yakalandı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK/KCK-YPG/PYD terör örgütüne üye olan ve bu örgütlerin sosyal medya üzerinden propagandasını yapan 5 Suriye uyruklu şüpheli gözaltına alındı.

  • vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı
    08:31 vivo TWS 4 Bluetooth Kulaklık Modeli Tanıtıldı

    Çinli teknoloji şirketi vivo, Pad 3 Pro tableti ile birlikte TWS 4 Bluetooth kulaklık modelini tanıttı. vivo TWS 4, Hi-Fi desteği, aktif gürültü engelleme özelliği ve uzun kullanım süresi ile dikkat çekiyor. Qualcomm S3 ses platformu ile desteklenen kulaklıkların fiyatı ve ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağı henüz belirsiz.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:25 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini, 25 şüphelinin yakalandığını bildirdi. Operasyonlarda ele geçirilenler arasında silahlar, uyuşturucu madde ve diğer suç unsurları bulunuyor.

  • İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı
    08:19 İzmir'de MİT destekli PKK operasyonu: 5 gözaltı

    İzmir'de jandarma ekipleri tarafından PKK terör örgütüne yönelik MİT destekli şafak operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi
    08:15 İzmir merkezli 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi
    08:14 Mahzen-13 operasyonlarında 2 çete çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen 'Mahzen-13' operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 25 şüpheli yakalanırken, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

  • İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı
    08:12 İzmir'de MİT destekli operasyonda 5 PKK şüphelisi gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütüne üye olmak ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edilen 5 Suriye uyruklu şüpheli, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen MİT destekli şafak operasyonunda gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarma karakoluna götürüldü.

  • Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı
    08:11 Mersin'de PKK/KCK Operasyonu: 11 Gözaltı

    Mersin polisi, terör örgütü PKK/KCK'ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, kendilerine muhalif olarak gördükleri kişilere tehditler savurmak, baskı yapmak ve seçim irtibat bürosu açılışlarında terörü ve teröristi öven örgütsel sloganlar atmakla suçlanıyor. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda ise ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı
    08:06 İzmir'de 2 Organize Suç Örgütü Çökertildi, 25 Şüpheli Yakalandı

    İzmir merkezli düzenlenen 'MAHZEN-13' operasyonlarında, Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu'nun liderlik ettiği 2 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda elebaşları dahil olmak üzere toplamda 25 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement