Fahrettin Altun: Hedef Sadece Karakaya Değil! - Son Dakika
Güncel

Fahrettin Altun: Hedef Sadece Karakaya Değil!

Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın ölümü üzerinden başlayan korkunç nefret dalgasını masaya yatırdı.

05.01.2016 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah Gazetesi yazarı ve SETA İstanbul Koordinatörü Doç. Dr. Fahrettin Altun, 'ölüm' anında bile durdurulamayan nefret söylemlerini "Hedef sadece Hasan Karakaya değil, hedef hepimiziz. Ama bunlar beyhude çabalar" diye yorumladı.

BUNLARIN HİÇ BİR KARŞILIĞI YOK!

Bu nefret dili, nefret suçu karşımızda, bunlarla muhatap olmak durumunda kalıyoruz fakat biraz önce ifade ettiğim gibi bunların emin olun hiçbir karşılığı yok ve hangi olayı verirseniz verin kendi ezberleri çerçevesinde olayı aynı bu şekilde mukabelede bulunuyorlar. Onların bir takım ezberleri var, o ezberler çerçevesinde hareket ediyorlar ve orada o ezbere uygun olmayan bir şey olduğunda da böylesi tepkiler veriyorlar.

Şimdi bakın bir kesim var kendisine çağdaş diyen, laik diyen, solcu diyen, ilerici diyen bu kesim kimin haktan yana olduğunu biliyor, kimin doğru yaptığını biliyor, kimin güzel olduğunu biliyor, hakikatin kimde olduğunu biliyor, kime taziye dileneceğini biliyor böyle bir gerçekten müstağnilik olamaz, böyle bir üstencilik olamaz. Sonuçta asgari hoşgörüyle bir insan topluluğu içerisinde yaşayan bir aktör olarak karşısındakini asgari saygı ile hareket etmek durumundasınız.

HASAN KARAKAYA İSMİ GÖLGELENEMEZ

Hedef sadece bir kişi değil, hedef Hasan Karakaya değil. Hedef bir çevre, hedef bir düşünce ,hedef şu an itibariyle işte Hasan Karakaya'nın cenazesine giden insanlar, onun siyasetteki temsilcileri, bizler hepimiziz. Yani onların gözünde baktığınızda orada bir insan yok. Orada ailesi olan, yakınları olan insanlar var. Tekrar söylüyorum düşüncelerine, fikirlerine katılmayabilirsiniz o sizin yaklaşımınız onu da izah ederseniz. Ama bu yapılan gerçekten, yani geriye dönüldüğünde eğer 1 gram bu insanlarda insanlık kalmışsa, utanılacak şeyler. Allah rahmet etsin bu tür sevimsiz girişimlerle gölgelemeyecek kadar değerli bir isimden bahsediyoruz.

BEYHUDE İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARI

Bunlar beyhude çabalar ve beyhude itibarsızlaştırma çabaları, itibarsızlaşırlaştırmaya çalışanların itibarsızlığını aslında ortaya koyan çabalar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fahrettin Altun: Hedef Sadece Karakaya Değil! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement