Fahrettin Yokuş: Ülkenin Ekmeğini Yiyerek, Bu Millete İhanet Edenleri Affetmeyiz - Son Dakika
Güncel

Fahrettin Yokuş: Ülkenin Ekmeğini Yiyerek, Bu Millete İhanet Edenleri Affetmeyiz

Fahrettin Yokuş: Ülkenin Ekmeğini Yiyerek, Bu Millete İhanet Edenleri Affetmeyiz

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen'lilerin Türk Milletini var eden tüm değerlere sahip çıkacaklarını belirterek, "Vicdan sahibi herkes bu bölücülüğe dur demelidir."

07.12.2013 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen'lilerin Türk Milletini var eden tüm değerlere sahip çıkacaklarını belirterek, "Vicdan sahibi herkes bu bölücülüğe dur demelidir. Bizler bu ülkenin ekmeğini yiyerek, bu millete ihanet edenleri asla affetmeyiz" dedi.

-"İKİNCİ BİR BAYRAK, İKİNCİ BİR DİL VE İKİNCİ BİR MİLLET İHANETTİR"-

Fahrettin Yokuş, Ankara 14 No'lu Şubenin Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin işsizlik, eğitimsizlik, asayişsizlik, hukuksuzluk ve yolsuzluk yerine suni gündemlerle oyalandığını savundu. Terörist PKK'nın talepleri bulunduğunu kaydeden Yokuş, "Türkiye gerçeklerinin gizlendiği bir dönemde, bizler elbette Türk Milleti'nin kısılan sesi olmak zorundayız. Her ne kadar öz benliğimizi ve kimliğimizi değiştirme çabasında olsalar da, biz her zaman "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun' demeye devam edeceğiz. Büyük Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti bedeli ne olursa olsun sonsuza kadar yaşatacağız. Bu millet her türlü şartlar altında bölünmeye karşı duracaktır. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Bu toprakların her bir karışında atalarımızın kanları var. Onların emanet ettiği bu vatan topraklarını biz de emanet aldığımız gibi evlatlarımıza emanet edeceğiz. Bu bizim milli ve manevi görevimizdir. Türkiye Kamu-Sen'liler Türk Milleti'ni var eden tüm değerlere sahip çıkacaktır. Bu ülkede ikinci bir bayrak, ikinci bir dil ve ikinci bir millet ihanettir, bölücülüktür. Yugoslavya nasıl büyük bedeller ödenerek bölündü? Amerika'da yaşayan herkes niye Amerikan'ım diyor? Hiç kimse orada alt kimlik kavgası yapmıyor. Bu yüzden dünyanın en güçlü devleti oldular. Bizi niye 36 etnik gruba ayırıyorlar. Biz bin yıldır aynı bayrağın altında, aynı topraklarda birlikte yaşıyoruz. Hepimiz kardeşiz, bir millet, bir devlet olmuşuz. Yuva kurmuş, aile olmuşuz. Vicdan sahibi herkes bu bölücülüğe dur demelidir. Bizler bu ülkenin ekmeğini yiyerek, bu millete ihanet edenleri asla affetmeyiz" dedi.

-"ADLİYELERDE ÇALIŞANLAR AŞAĞILANIP AZARLANIYOR, ANGARYA YAPTIRILIYOR"-

Fahrettin Yokuş, Ankara 14 Nolu Şubenin Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, sadece adliye çalışanlarının birçoğunun görevleri esnasında azarlanıp aşağılandığını öne sürdü. Bu muamelenin adliye çalışanları için büyük bir talihsizlik olduğunu kaydeden Yokuş, "Biz bu talihsiz tabloyu değiştirmek zorundayız. Önce adalet çalışanları için adalet isteyeceğiz. Sonra insanca çalışma şartları, insanca muamele demeye devam edeceğiz" dedi. Adalet çalışanlarının birçok hakkının ellerinden alındığını, nöbet ücretleri, havuz paraları, fazla mesailerinin artık olmadığını kaydeden Yokuş, "Her ne kadar Adalet Bakanı, Bakanlar Kurulu'na yazı yazdık dese de, Adliyelerde hala angarya iş yaptırılıyor. Fazla mesai yaptırılıp, yıllık izinlerini dahi kullanamayan adalet çalışanlarına, fazla mesai karşılığı izin verilecek deniliyor. Bu insanlar nasıl kullanacak bu izinleri? Fazla çalışmanın karşılığı ücret olarak ödenmelidir. Adaletin dağıtıldığı bir yerde angarya iş yaptırılıyorsa, adaleti kendi çalışanları için uygulamıyorsa, yazık bu ülkenin haline. Bu tablo karşısında biz mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Adalet mülkün temelidir yazan salonlarda, adalet dağıtılan mekânlarda, adalet arayışımızı sürdüreceğiz. Çünkü biz sadece hakkımız olan insanca çalışma koşulları istiyoruz" dedi.

-"KEŞKE EN KÜÇÜK BİNALARIMIZ ADLİYE BİNALARIMIZ OLSAYDI, ÜLKENİN ÜÇTE BİRİ ADLİYEYE GİDİYOR"-

"Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük adliye binalarını kurduk" diye övünüldüğünü, ancak kendilerinin "Keşke suç oranları bu kadar yüksek olmasaydı da, en küçük binalarımız adliye binaları olsaydı" dediğini belirten Yokuş, "Bize göre bu binalar ve bu binalarda ezilen adliye çalışanları bir utanç vesilesidir. Hayat Boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Derneği, 42 üniversiteden 300 akademisyenle bir saha araştırması yapmış, Türkiye'nin suç haritasını çıkartmıştır. Buna göre 2012 yılında Türkiye genelinde 3 milyon 285 bin 925 suç olayı meydana gelmiş, bu rakam, bir önceki yıla göre yüzde 8.35 artış göstermiştir. Bu olaylarda fail olarak 4.5 milyon kişi, davacı veya davalı olarak yaklaşık 21 milyon kişi de adliye kayıtlarına geçmiştir. Bir yılda nüfusumuzun 3'te 1'i adliyeye gidiyorsa, Türkiye nereye gidiyor sorusu sorulmalıdır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Fahrettin Yokuş: Ülkenin Ekmeğini Yiyerek, Bu Millete İhanet Edenleri Affetmeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement