Faik Öztrak: Teröristi Yakalayamayan Devlet Avukatlara Saldırıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Faik Öztrak: Teröristi Yakalayamayan Devlet Avukatlara Saldırıyor (2)

Faik Öztrak: Teröristi Yakalayamayan Devlet Avukatlara Saldırıyor (2)

Chp'li ÖZTRAK KIRKLARELİ'NDE CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Edirne'nin ardından Kırklareli'ne geçerek partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

04.04.2015 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'li ÖZTRAK KIRKLARELİ'NDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Edirne'nin ardından Kırklareli'ne geçerek partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Öztrak, meclisten geçen İç Güvenlik Yasası'nı neden Anasaya Mahkemesi'ne götürdüklerini açıkladı. Öztrak, "Bu Avrupa standartlarında, dünya standartlarında vatandaşların demokratik haklarında ihlali anlamında yasal düzenlemedir. Yargı kararı olmadan arama yapılması, kimlik sorulması, gözaltına alınması gibi hususları Cumhuriyet Halk Partisi olarak özgürlükten ve gerçek demokrasiden yana bizleri parti olarak önemli ölçüde rahatsız etmektedir. Bu yasada kaçak Saray ile Türkiye Cumhuriyeti arasında bir hortum bağlantısının kurulmasıdır. Buna da karşıyız. Cumhurbaşkanının görev ve fonksiyonları ile özel hizmet ödeneğini kullanması arasında nasıl bir ilişki olabilir. Başbakan ile birlikte bu ödeneği paylaşması durumu vardır. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu bölümüne de karşıyız." dedi.

"LİDER ERDOĞAN MI?, DAVUTOĞLU MU?"

Türkiye'nin giderek bir hukuk devleti olmaktan çıktığını öne süren CHP'li Faik Öztrak, Türk ekonomisinin yüzde 14.5 daraldığı ve 2009'un ilk çeyreğindeki seviyelere doğru gidildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bütün bunlar Türkiye'de yatırım yapılmasının önüne geçiyor. Bunun arkasında ne var diye baktığın zaman Türkiye'nin hukuk devletinden uzaklaştığı, Türkiye'yi kimin yönettiği belli değil. Anayasanın sınırları dışına sürekli çıkılıyor. Cumhurbaşkanlığının yeniden Anayasal çizgilerine çekilmesi lazım. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde karşımızdaki lider kim. Davutoğlu mu Erdoğan mı? Erdoğan'a da gücümüz yeter Davutoğlu'na da gücümüz yeter. Ama biri önde biri arkada gelsin. Açık söyleyeyim kimin önde kimin arkada olduğunu bilmek isteriz. Kimse kusura bakmasın Anayasanın ayaklar altına alındığı bir seçime gidiyoruz."

KAYAHAN'IN ÖLÜMÜ BÜYÜK KAYIP

Tedavi gördüğü hastanede 66 yaşında hayatını kaybeden ünlü şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan Açar'ın Türkiye için büyük bir kayıp olduğunu ifade eden Öztrak, Türk pop müziğine önemli bir üslubu getiren bir sanatçı olduğunu da sözlerine ekledi. Öztrak, açıklamalarının ardından partililerle basına kapalı olarak toplantı yaptı. - Öztrak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faik Öztrak: Teröristi Yakalayamayan Devlet Avukatlara Saldırıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement