Fair- Play Örneği Sergileyen O Çocukların Yeni Hedefi; Türkiye Şampiyonluğu - Son Dakika
Spor

Fair- Play Örneği Sergileyen O Çocukların Yeni Hedefi; Türkiye Şampiyonluğu

İstanbul 15 yaş altı Amatör Futbol Ligi 9'uncu grubunda yenik durumda olmalarına rağmen kendilerine verilen penaltıyı taca atarak şampiyonluk turunu riske sokan ancak son haftada Türk Telekomspor'u 4-1 yenerek mutlu sona ulaşan Avcılar Belediyespor, Küçükçekmece'de İstanbul elemelerinde de başarılı sağlayarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.

30.12.2015 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 15 yaş altı Amatör Futbol Ligi 9'uncu grubunda yenik durumda olmalarına rağmen kendilerine verilen penaltıyı taca atarak şampiyonluk turunu riske sokan ancak son haftada Türk Telekomspor'u 4-1 yenerek mutlu sona ulaşan Avcılar Belediyespor, Küçükçekmece'de İstanbul elemelerinde de başarılı sağlayarak Türkiye Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. Centilmenlik için örnek gösterilen, yoluna emin adımlarla ilerleyen genç futbolcular gözlerini Türkiye şampiyonluğuna dikti.

Sezonun bitmesine 2 hafta kala haksız olduğunu düşündükleri pozisyona rakip futbolcularla birlikte itirazları kabul edilmeyen Avcılar ekibinin futbolcuları altyapı antrenörleri Altuğ Canhoroz ile Cenk Balkan'ın da onayı ile penaltı atışını taca gönderdi. Belediyespor, 70 dakikalık maçı son dakikada bulduğu golle 1-1 berabere kapatırken şampiyonluğu riske attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıkmayı planladığı için elektrikleri kesilen ve Avcılar Belediyesi'nin stat dışarıdan taktırdığı lambalarla aydınlatmaya çalıştığı Turgut Özal Stadyumu'ndaki loş ışıkları altında çalışan Avcılar Belediyespor U15 takımının fair- play örneği bu davranışları büyük takdir topladı. Genç futbolcular 14 haftalık lig maratonunun son 70 dakikasında Belediye Başkanı Handan Toprak'ın da izlediği maçta rakibi Türk Telekomspor'u 4-1 yenerek grubunda şampiyon oldu. Türkiye şampiyonasına katılacak ekiplerden biri olmak için yine zor koşullarda çalışmalarını sürdüren 15 yaş altı sarı- siyahlı ekip, Küçükçekmece'deki Sefaköy Kartal Stadı'nda Haznedarspor ile karşılaştı. Avcılar Belediyespor, 35'er dakikalık 2 devre halinde oynanan maçta 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen Erman ve Murat'ın attığı gollerle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılırken önümüzdeki günlerde yer ve tarihi belirlenecek Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Takım antrenörlerinden Cenk Balkan, büyük başarı elde eden futbolcularına kısa süre izin verirken temel amaçlarının doğru futbol oynayan bir nesil yetiştirmek, arkadaşlık, takım ruhunu oluşturmak olduğunu söyledi. Balkan, Bu çocuklar halen karanlıkta çalışmaya devam ediyor. Sağlıklı ortamda çalışamamalarına rağmen neler yapabileceklerini çok iyi biliyorlar. Son maçlarını kazandıktan sonra sevinmeyip rakip takımı kutlayıp teselli ettiler dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Fair- Play Örneği Sergileyen O Çocukların Yeni Hedefi; Türkiye Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement