Fakıbaba, AK Parti'nin İlk Milletvekili Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Fakıbaba, AK Parti'nin İlk Milletvekili Aday Adayı Oldu

Şanlıurfa'nın eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'den milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

22.10.2014 19:12  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Anadolu Aslanları İş Adamları Dernegi'nin açılışında AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday aday adayı olduğunu açıkladı. Belediye başkanlığı dönemindeki hizmetlerini devam ettireceğini söyleyen Fakıbaba, böylece AKP'nin ilk milletvekili aday adayı oldu.

MEMLEKETİME HİZMET İÇİN SORUMLULUK ALMALIYIM

Eski Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol ile birlikte Anadolu Aslanları İş Adamları Dernegi (ASKON) Başkanı Orhan Şahin'i ziyaret eden Fakıbaba, ziyarette milletvekilliğine adaylığını açıkladı. Yeni açılan derneğin hayırlı olması temennisinde bulunan Fakıbaba, Başkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti.

ASKON yönetim kurulu üyelerinin sorularına da samimiyetle cevap veren Fakıbaba, ASKON Şanlıurfa Şubesi Başkan Yardımcısı Murat Şahanoglu'nun "Genel seçimlerde AK Parti'den aday mısınız?" sorusuna, "Evet ben bu saatten itibaren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili aday adayıyım. Memleketime hizmet için sorumluluk almam gerektiğini düşünüyorum. Bu yolda tüm hemşehrilerimin desteği ile belediye başkanlığı görevinde yaptığım hizmetlerin devamını bu kulvarda sürdürmek istiyorum. Bu hizmetleri daha farklı alanlarda yapmaya kendimi mecbur hissediyorum." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarına da tavsiyelerde bulunan Fakıbaba, sivil toplum kuruluşlarının da amacının sadece yönetimlerde sandalye kapmak olmaması gerektiğini vurguladı. Fakıbaba, "Sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinin amacı samimi bir şekilde topluma hizmet olması gerekir. Dürüst sivil toplum kuruluşlarının, topluma ve yöneticilere yön vermesi gerekir. Basit işler için STK başkanları, üyelerini ve esnaflarını kullanmamalıdır." diye konuştu.

ASKON Başkanı Şahin, Fakıbaba'ya ziyaret anısına isminin ve unvanının hat sanatıyla yazıldığı tablo hediye ederek, kente hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

AHMET EŞREF FAKIBABA KİMDİR?

16 Aralık 1951 Birecik doğumlu olan Ahmet Eşref Fakıbaba, Birecik Lisesini başarıyla tamamlayıp, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1975 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra çeiştli hastanelerde doktorluk ve başhekimlik yapan Fakıbaba, 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AKP'den belediye başkanlığına aday oldu ve kazandı.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız aday oldu ve yine kazandı. Daha sonra Saadet Partisi'ne katılmış ancak Numan Kurtulmuş'un parti'den ayrılışu üzerine partiden istifa etmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Fakıbaba, AK Parti\'nin İlk Milletvekili Aday Adayı Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fakıbaba, AK Parti'nin İlk Milletvekili Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • niyazi şen: Burada yorum yapan içi boş kavunlar ak parti 2015 te yine hepinizi öpecek, iyisimi ya ak partiye katılın yada ulkeyi terk edin :) 2 3 Yanıtla
  • hozan serhad: ok 3 1 Yanıtla
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: İmam Hatip Liselerine devam eden öğrenci oranı düşük
    14:57 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: İmam Hatip Liselerine devam eden öğrenci oranı düşük

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul'da lise öğrencileri arasında İmam Hatip Liselerine devam edenlerin oranının yaklaşık yüzde 10 civarında olduğunu belirtti. Bakan Tekin, Ümraniye'de yapılan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı ve eğitimdeki gelişmeleri paylaştı. Ayrıca, hayırseverlerin ve yerel yönetimlerin okul yapımına katkılarının olduğunu ancak bazı belediyelerin inşaatları durdurduğunu ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı'na 8 dakikada gidilebilecek.

  • Ümraniye'de Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı
    14:56 Ümraniye'de Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı

    Bağışçı Amanetoğlu ailesi ve Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla tamamlanan Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Abdullah Ceylan, okulun bağışçısı Hacı Emin Amanetoğlu, kızı Necla Ayar, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende konuşmalar yapıldı. Bilal Erdoğan, öğretmenlerin eğitimin yüzde 70'ini oluşturduğunu ve İlim Yayma Vakfı olarak öğretmenlere destek verdiklerini belirtti. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, okulun avantajlarından bahsederek, öğrencilere sadece okumak kalacağını ifade etti.

  • Eski Safranbolu Belediye Başkanları AK Parti adayı Büyüközdemir'e destek veriyor
    14:56 Eski Safranbolu Belediye Başkanları AK Parti adayı Büyüközdemir'e destek veriyor

    Eski Safranbolu Belediye Başkanları Mustafa Eren, Mehmet Ceylan, Nihat Cebeci ve Necdet Aksoy, tecrübelerinden yola çıkarak AK Parti Belediye Başkan adayı Ali Büyüközdemir'e desteklerini açıkladı. Destek veren eski başkanlar, Büyüközdemir'in Safranbolu'ya önemli değerler katacağını düşündüklerini belirtti. Ayrıca, Büyüközdemir'in genç ve başarılı bir insan olduğunu, Safranbolu'nun gelişmesini isteyen herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ettiler. AK Parti iktidarında ilçenin önemli hizmetler kazandığını belirten Aksoy, Büyüközdemir'in gelecek 5 yılda görev almasının Safranbolu için büyük bir şans olacağını vurguladı.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Hizmet Vermeye Başladı
    14:55 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasında Hizmet Vermeye Başladı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çamlıbel Balıkçı Barınağı karşısındaki yeni binasında hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeni binanın hayırlı olmasını diledi. Taş Bina'nın boşaltılmasıyla birlikte belediyenin birimleri eski Marinavista binasında hizmet verecek.

  • Çarşamba'da dolandırıcılık yapan hükümlü yakalandı
    14:54 Çarşamba'da dolandırıcılık yapan hükümlü yakalandı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle 10 yıl 5 ay hapse çarptırılan hükümlü, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da devrilen kamyonun sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı
    14:54 Adana'da devrilen kamyonun sürücüsü itfaiye ekiplerince kurtarıldı

    Adana'da Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen trafik kazasında kamyon devrildi. Kazada sıkışan yaralı sürücü, olay yerine yönlendirilen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaralı sürücü hastaneye sevk edildi.

  • Kar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü'nün Cenazesi Pendik'te Defnedildi
    14:54 Kar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü'nün Cenazesi Pendik'te Defnedildi

    Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Kar Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Üçüncü, Pendik'te düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı.

  • Hatay'da Hafriyat Kamyonları Kafa Kafaya Çarpıştı: 3 Yaralı
    14:52 Hatay'da Hafriyat Kamyonları Kafa Kafaya Çarpıştı: 3 Yaralı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 2 hafriyat kamyonunun kafa kafaya çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Kazada araçların kabin kısımları hurdaya döndü. Yaralılar Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement