Fantastica Geleceğe Işık Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Fantastica Geleceğe Işık Tutuyor

Fantastica Geleceğe Işık Tutuyor

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ''Fantastica 2014'' yarışmasına Gülnarlılar büyük ilgi gösterdi.

30.04.2014 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 ayrı kategoride düzenlenen Fantastica yarışmasını değerlendiren Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, Akkuyu NGS’nin yaptığı sosyal sorumluluk çalışmaları ile Türkiye ve Rusya arasında kültürlerarası diyalogu hedeflediğini söyledi.

 

 

Mersin’de Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş tarafından “gelecek için enerjimiz var” sloganıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Fantastica 2014” yarışması rekor düzeyde katılımla tamamlandı.Resim, maket, heykel, el işi tasarımı, grafik tasarım ve aplike kategorilerinde dereceye giren 17 çalışmanın sahibi, Rusya seyahati dahil çeşitli ödüller kazandı. 

“DAHA SOSYAL BİR HAYAT YAŞANACAK

Maket kategorisinde birinci olan Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 12’inci sınıf öğrencisi Halil Şimşek, yarışmaya katılma amacının, belde halkına nükleer santralle birlikte Büyükeceli’nin nasıl gelişeceğini anlatmak olduğunu söyledi. Şimşek projesinde, santralle birlikte Büyükeceli başta olmak üzere Gülnar’ın tüm köylerinin gelişeceğini, yeni yollar, oteller, sosyal tesisler ve yaşam alanlarının yapılacağını belirterek, köylerinin daha sosyal bir hayatın yaşanabileceği turizm merkezi haline geleceğini anlatmaya çalıştığını ifade etti. 

“BÖLGE NÜKLEER SANTRALLE BİRLİKTE GELİŞECEK

“El İşi Tasarımı” kategorisinde birinci olan Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Mehmet Can Gümüş ise projesinde Büyükeceli’nin 30 yıl sonraki mimarisini, ekonomisini ve nüfus artışını anlatmaya çalıştığını söyledi. Bölgenin nükleer santralle birlikte gelişeceğini düşündüğünü ifade eden Gümüş, “Bu düşüncemi de projeme yansıtmaya çalıştım. 2 hafta boyunca gece gündüz projemi tamamlamak için çalıştım. Emeğimin karşılığını da birinci olarak aldım. Kendimizi geliştirmemiz için bize bu fırsatı veren Akkuyu NGS’ye teşekkür ederim” dedi.

“Aplike” kategorisinde birinci olan Gülseren Dibek de projesiyle nükleer santralle birlikte Gülnar’ın gelişeceğini anlatmaya çalıştığını ifade etti. Dibek, “Projemde başta Gülnar olmak üzere Türkiye’nin nükleer santralle birlikte yakın gelecekteki halini anlatmaya çalıştım. Nükleer santralle birlikte Gülnar’ın refah düzeyinin artacağını eserime yansıtmaya çalıştım. Birinci olduğum için mutluyum” diye konuştu. 

‘’KÜLTÜRLERARASI DİYALOĞU HEDEFLİYORUZ’’

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Faruk Üzel, yarışmayla, genelde Türkiye, özelde ise Mersin ve ilçelerinde her yaş grubuyla birlikte olmayı hedeflediklerini söyledi.Üzel, “Akkuyu NGS olarak yaptığımız sosyal sorumluluk çalışmalarıyla Türkiye ile Rusya arasında kültürler arası diyalogu hedefliyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Fantastica yarışması da kültürlerarası diyalogda çok önem verdiğimiz bir etkinlik. Bu yarışmaya katılan her yaştan erkek ve bayan yarışmacılar nükleer enerji ve nükleer teknoloji hakkında bilgi sahibi olurken, Rusya gezisi ile hem Rus kültürünü hem de nükleer santral görme imkanı bulmaktadır. Türkiye’den Rusya ya gidenler, nükleer santrallerin bulunduğu ülkelerden gelen farklı kültürden insanlarla da bir araya gelme fırsatını bulmaktadır. Rosatom’un çok önemsediği bu yarışma iki kültürün birbirini tanımasında önemli bir görev almaktadır. Yarışmada dereceye girenleri tebrik ediyor, katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

“AKKUYU NGS SOSYAL VE KÜLTÜREL İMKANLAR SAĞLAYACAK

Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı da şu bilgileri verdi:

“Yarışmamızda, 30 yıl sonraki Akkuyu NGS bölgesi hayal edilerek, birbirinden güzel 222 eser ortaya çıktı. Çocuklarımız, kadınlarımız bu yarışma için büyük emek verdi. Birbirinden güzel eserleri ortaya koydu. Bu kadar yüksek düzeyde katılım bizi çok mutlu etti. Herkese emekleri için teşekkür ediyorum. İki devlet arasındaki bağların daha da güçlenmesi için bu tarz etkinlikler bizim için çok önemli.”

Nükleer santralle birlikte, Büyükeceli başta olmak üzere Gülnar ve Mersin’in gelişeceğinin altını çizen Sarıcı, nükleer santralle birlikte, NGS civarında altyapı ve yerleşim yerlerinin gelişeceğini, yeni yol, hastane, okul ve spor tesislerinin inşa edileceğini belirtti. Sarıcı, ‘’NGS ile bölge gelişecek. Bu gelişimle birlikte, ticaret, ulaşım, eğitim ve tıp gibi alanlarda bölgede yaklaşık 40 bin kişi istihdam edilecek. NGS inşaatı başladığında şantiyede yaklaşık 12 bin kişi çalışacak. NGS’nin işletimi sırasında ise yaklaşık 3 bin işletme personeli görev alacak. Bakım onarım kısmında da bin 500 kişinin çalıştırılacağı hesaplanırsa, santralinin kurulacağı Büyükeceli’nin bugün bin 200 olan nüfusu 10 yıl sonra 20 bini aşacaktır. Bugün bu gelişimleri hayal ederek eserlerinize yansıttınız, nükleer santralle birlikte bu hayallerinizin hepsi gerçek olacak. Bizim bu bölge için, Türkiye için enerjimiz var! Türkiye’nin geleceğini aydınlatmak için yürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

“REKOR DÜZEYDE KATILIM”

Mersin’in Gülnar ilçesi ile çevre beldelerini kapsayan, “Akkuyu NGS elektrik üretim santralinin bölgeye sağlayacağı katkı” ve “Bölgenin yakın gelecekteki değişimi” konulu yarışmada, 6 kategoride toplam 222 eser yarıştı.

Bölge kadınlarının, gençlerin ve 9-14 yaş grubu çocukların katıldığı yarışmada, nükleer santralle birlikte Türkiye’nin yakın geleceğini anlatan birbirinden renkli eserler ortaya konuldu.

Dereceye giren çalışmalar, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda, Gülnar Milli Eğitim Şube Müdürü Gazi Kırlangıç, Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş Devlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Tahir Agayev, Mersin Bilgilendirme Merkezi Müdürü Mehmet Faruk Üzel, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyyüp Lütfi Sarıcı, Gülnar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Turgut Önge, Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Uğur Bal, Gülnar Cumhuriyet Bölge Yatılı İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten Kuzu ve Gülnar Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Haki Uygur’dan oluşan jüri tarafından belirlendi. 

Resim kategorisinde Bekir Bal birinci, Bahadır Uzun ikinci, Nurgül Ağca üçüncü, aplike kategorisinde Gülseren Dibek birinci, Zübeyde Açık ikinci, Safura Denk üçüncü, maket kategorisinde Halil Şimşek birinci, Doğukan Akkaya ikinci, Hüseyin Çiftçi üçüncü, heykel kategorisinde Ali Bünyamin Eyce birinci, Murat Kayhan ikinci, el işi tasarımı kategorisinde Mehmet Can Gümüş birinci, İbrahim Pardı ikinci, Meryem Çıldır üçüncü, grafik tasarım kategorisinde Mustafa Anay birinci, İsa Sarı ikinci, Emre Çakmak üçüncü oldu. 

“BİRİNCİLERE RUSYA BİLETİ”

Kategorilerinde birinci olan isimler, Rusya gezisinin yanı sıra birer fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi. Resim yarışmasının iki ve üçüncüsü bisiklet, aplike yarışmasının iki ve üçüncüsü mini fırın, maket, grafik tasarım, el işi tasarım yarışmalarının iki ve üçüncüsü ile heykel yarışmasının ikincisi MP3 çalar sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fantastica Geleceğe Işık Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement