Farklı Kültürlerin Müziği Kepez'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Farklı Kültürlerin Müziği Kepez'de Buluştu

Farklı Kültürlerin Müziği Kepez\'de Buluştu

Kepez'in konuğu olan Göksel Baktagir ve Komşu Grubu, Doğu ve Batı müziklerinin harmanladığı ezgilerinin yer aldığı konserleri ile sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

24.10.2013 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kepez'in konuğu olan Göksel Baktagir ve Komşu Grubu, Doğu ve Batı müziklerinin harmanladığı ezgilerinin yer aldığı konserleri ile sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Kepez Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında bestekar ve kanun sanatçısı Göksel Baktagir ve Komşu Grubu, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. "Seslerin Doğu ve Batı arasındaki köprüsü" adı verilen konseri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eşi Dr. Ayşe Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi.

Konserde ilk olarak, farklı dillerde şarkılar söyleyen Komşu Grubu sahneye çıktı. Basgitarda Oğan Doruk Şadan'ın, gitarda Cemalettin Özdemir'in, bateride Kaan Çınar'ın, piyanoda Savaş Arslan'ın yer aldığı grubun vokalisti Tülin Karataş, farklı ülkelerin etnik şarkılarını ve Türk müziğinin bazı eserlerini seslendirdi.

Daha Sonra sahne alan Türkiye'nin önde gelen kanun virtüözlerinden Göksel Baktagir de Komşu Grubu ile birlikte Türk ve Batı müziği enstrümanlarından oluşan ezgiler sundu. Türk müziği ve Dünya müziği ezgilerinin harmanlandığı konser sanatseverlerden tam not aldı.

Konserde bedensel engelli Hasan Kilim ise konserin provası sırasında Göksel Baktagir'e, fon müziği eşliğinde şiir söylemek isteğini iletti. Kilim'in isteği de konserde yerine getirildi. Hasan Kilim, ünlü kanun virtüözünün fon müziği eşliğinde sevgilisine yazdığı şiiri okudu. Kilim'in şiiri, seyircileri duygulandırdı.

Konserin ardından sahneye gelen Başkan Hakan Tütüncü, Göksel Baktagir'e ve Komşu Grubu'nun üyelerine çiçek verdi. Baktagir, albümünü hediye ettiği Başkan Tütüncü'ye sanata verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Konser, Başkan Hakan Tütüncü'nün, Şair Erdem Bayazıt'e ait "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair adlı" şiiri Göksel Baktagir'in fon müziği eşliğinde okumasıyla sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Farklı Kültürlerin Müziği Kepez'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement