Faruk Bey'e Yapılan Haksızlık' - Son Dakika
Güncel

Faruk Bey'e Yapılan Haksızlık'

Faruk Bey\'e Yapılan Haksızlık\'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan maden faciası sırasında bölgeye geç gitmekle eleştirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e haksızlık yapıldığını söyledi.

20.05.2014 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da yaşanan maden faciası sırasında bölgeye geç gitmekle eleştirilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e haksızlık yapıldığını söyledi. Yıldız, "Ha Çalışma Bakanı orada ha ben. Fark etmiyor. Bütün olarak davranıyoruz" dedi.

Yıldız Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günkü grup toplantısında Soma ile ilgili Çelik'e teşekkür etmediğini hatırlattı.

Yıldız bunun üzerine şunları söyledi:

"Bunu sehven olarak görün. Biz hükümeti temsilen oradayız. Taner kim Faruk kim? İkisi de birbirini tamamlayan kişiler. O yüzden Faruk Bey'e yapılan bir haksızlık olarak görürüm ben bunu. O geldi orada bulundu, toplantılara katıldı, bakan yardımcısı oradaydı, giderken oradaydı. Belinden de yattığını biliyorum onun. 'Faruk Çelik orada Taner gelmedi' deyin, bir farkı yok."

Sorumluluk tartışması

Gazetecilerle sohbetinde Faruk Çelik'e sahip çıkan Taner Yıldız, gün içinde de maden faciasında kimin sorumlu olduğuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Yıldız, "Doğal afet dışında yaşanan kazada sadece işletmelerin değil, Enerji Bakanlığı'nın da Çalışma Bakanlığı'nın da, konuyla ilgili görev yapan kurumların da sorumluluğu vardır." dedi. Her iki bakanlığın da ortak çalışmaları olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanı Çelik ise Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan açıklamasında asıl sorumluluğun Enerji Bakanlığı'nda olduğunu savunmuştu.

Çelik, "Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil. Madenler konusunda bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanlığı'na bağlı" ifadesini kullanmıştı.

Ziyaretler çalışmaları aksattı mı?

Yıldız devlet yetkililerinin bölgeye gitmesinin arama kurtarma çalışmalarını aksatıp aksatmadığı yönündeki soruyu da yanıtladı.

Bakan, "Devlet büyükleri gitmese büyük bir itham var. Onu şöyle çözdük: Gelsinler ama kurtarma çalışmalarının bulunduğu yerde bulunmasınlar. Neticede hepsi o kısma girmediler. Bu sefer vatandaş 'Çalışma aksıyor mu?' diyor. Sayın Cumhurbaşkanı da diğer devlet büyükleri de geldi. Ziyaretlerini yaparken içeride de kurtarma ekipleri çalıştılar. Hiç kimse birbirinin işini aksatmadı. Gelmeseler 'gitmedi, acıyı hissetmedi' deriz. O yüzden gelmeleri doğru olan" dedi.

'Burada bir kusur var'

"Keşkeleriniz oldu mu?" sorusu üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"Orada doğru iş yapıp yapmadığını düşünüyorsun. O anda tek düşündüğünüz işçi kardeşimizi çıkartmak.... 'Biri size iftira attı' diyorlar. Şu anda ona ne yüreğim ne nefesim yeter.... 'Suriyeli 140 kişi, yarısı çocuk, bunları betonla gömebilmek' gibi bir şeyi insan nasıl aklına getirir? Sizin ufkunuzda böyle bir insan tipi var mı? Ben vazgeçiyorum kendimden. Suriye'de Esed'e söylenemeyen lafları gelip bize söylemek artık bu bizim kaldırabileceğimiz bir şey değil."

Yıldız, burada bir kusur olduğunu ve bu kusurun üzerine gidilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Faruk Bey'e Yapılan Haksızlık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement