Faruk Çelik: Çözüm Sürecini Bozan Silah Depolayanlardır - Son Dakika
Güncel

Faruk Çelik: Çözüm Sürecini Bozan Silah Depolayanlardır

Faruk Çelik: Çözüm Sürecini Bozan Silah Depolayanlardır

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, "Ülkeyi tekrar çatışma ortamına sürükleyenler, çözüm süreci boyunca silah depolayanlardır" dedi.

05.10.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, "Ülkeyi tekrar çatışma ortamına sürükleyenler, çözüm süreci boyunca silah depolayanlardır" dedi.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Faruk Çelik, düzenlediği basın toplantısında Şanlıurfa'dan ikinci kez aday gösterildiği için mutlu olduğunu söyledi.

Ülkede var olan huzur ortamının terör örgütünün eylemleri ile bozulduğunu belirten Faruk Çelik, "Bu tablo ne bölgenin, ne Kürt, ne Türk ne de insanlığın hak ettiği bir tablo değildir. Bu tabloya mutlaka her bilirlikte bir kez daha sağduyu içerisinde değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Çözüm sürecini baltalayanların, bu süreçte silah depolayanlar olduğunu dile getiren Faruk Çelik şöyle konuştu:

"Ülkeyi tekrar çatışma ortamına sürükleyenler, çözüm süreci boyunca silah depolayanlardır. Bu ülkede huzur olsun, barış olsun diye demokratik açılımlar yapılırken, dağlar, yaylalar insanlara açılırken, insanlar özgürlük şarkılarını söylerken, böyle güzel bir ortam oluşurken, silahlarını toplayanlar bu süreci katledenlerdir. Kimse kusura bakmasın bunu sağa sola çekmemize gerek yok. Türkiye tarihi boyunca ilk kez bu kadar huzur ortamı için gövdesini taşın altına koyan bir Cumhurbaşkanının imajını bozmak için gayret edenler çözüm sürecini aslında katledenlerdir. Buradan gençlere seslenmek istiyorum; gelecek sizlerin ellerinde Şanlıurfa'nın gelişmesi ve büyümesi, silah tutan elin kalem tutmaya davet ediyorum."

Faruk Çelik, PYD'nin denetimindeki Suriye'nin Telabyad ilçesi ile sınır komşusu olan Akçakale Sınır Kapısı'nın kısmen açılması için yetkili makamlar ile görüşmeler yaptığını da sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Faruk Çelik: Çözüm Sürecini Bozan Silah Depolayanlardır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement