Faruk Çelik, Toru'yu Da İkna Etti - Son Dakika
Güncel

Faruk Çelik, Toru'yu Da İkna Etti

Faruk Çelik, Toru\'yu Da İkna Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, seçim bölgesi Urfa'da bağımsız adayların adaylıklarını geri çekmesinde aktif rol oynadı.

05.10.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İbrahim Tatlıses ile görüşmesinin ardından Tatlıses'in bağımsız adaylığını geri çekmesini sağlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, bu kez işadamı İbrahim Toru'nun adaylığını çekmesinde öne çıkan isim oldu.

Gerek 7 Haziran gerekse 1 Kasım seçimlerinde AK Parti listesinde yer alamayan Urfalı işadamı ve Kanalurfa Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, bağımsız adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Bakan Faruk Çelik'in temasları sırasında görüştüğü İbrahim Toru'nun ailesi ile birlikte bu kararı aldığı açıklandı.

AK PARTİ: ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATI YAPMAMIŞTI

Faruk Çelik'in Toru ve ailesi ile birlikte gerçekleştirdiği basına kapalı toplantının özetini basınla paylaşan AK Parti Urfa Teşkilatı, açıklamasında Toru'nun aday adaylığı müracaatını yapmadığına değindi. Partide önceki dönemlerde Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Toru'nun Bakan Faruk Çelik'in de katıldığı Dost Meclisi toplantısında adaylıktan çekildiğini duyuran AK Parti, Toru'nun yine partisine destek olacağını duyurdu.

TORU VE AİLE İLE BİRLİKTE TOPLANTI YAPILDI

Seçim gezileri kapsamında Semerkant Beşir Derneğini de ziyaret eden ve sevgi gösterileri ili karşılanan Faruk Çelik ve beraberindekiler, dernek üyeleri ile tek tek tokalaşıp selamlaştıktan sonra kısa bir süre karşılıklı sohbet etti. Daha sonra Şanlıurfa Dost Meclisi'nin her hafta düzenli olarak düzenlediği toplantıya katılan Çelik, AK Partiden koparak bağımsız Milletvekili adayı olan İbrahim Toru'nun, adaylıktan çekilip tekrar AK Parti saflarında yer alacağını ve destek olacağını belirtmesinin ardından kendisine teşekkür etti.

TORU: AK PARTİ İLE GÖNÜL MUHABBETİMİZ VAR

Bağımsız adaylıktan çekilen ve toplantıya katılan Çelik, milletvekili adayları, belediye başkanları, il başkanı, aşiret mensupları ve aile büyüklerine teşekkür ederek sözlerine başlayan İbrahim Toru ise "Bizim AK Parti ile ilgili bir gönül muhabbetimiz var. Bugün muhabbetimizi devam ettirme noktasında parti büyüklerimizin, Bakanımızın görüşleri noktasında ve iletişimlerimiz noktasında bağımsız adaylığımız oldu. Ve bugünde aile büyüklerimizin vereceği bir işaret noktasında karar verilecek. Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız sağ olsunlar geldiler. Onları dinleyecekler, ona göre hareket edeceğiz" dedi.

Basına kapalı düzenlenen toplantıda konuşmanın ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik de "Şu ortaya çıkıyor; 'Biz ayrılamayız'. Öyle değil mi, böyle güzel bir tanımlama var" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Faruk Çelik, Toru'yu Da İkna Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement