Faruk Ilgaz Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Spor

Faruk Ilgaz Son Yolculuğuna Uğurlandı

Vefat eden Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Faruk Ilgaz, son yolculuğuna uğurlandı.

17.07.2014 15:12  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vefat eden Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Faruk Ilgaz, son yolculuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törenin ardından Ilgaz'ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Şakirin Camisi'ne getirildi.

Cenaze namazına FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski bakanlardan İsmet Sezgin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlardan Ali Şen, Metin Aşık, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, sinema oyuncusu Kadir İnanır, sarı-lacivertli kulübün eski yöneticilerden Mehmet Ali Aydınlar, Sadettin Saran, Ali Koç, kongre üyeleri, eski sporcular, ailesi ve yakınları katıldı.

Şenes Erzik, cenaze namazından önce yaptığı açıklamada, Faruk Ilgaz'dan çok şey öğrendiğini belirterek, "Faruk Ilgaz bizim başkanımız. Aynı zamanda genel sekreterliğini yaptığım dönemde başkanlık yapmış bir insan. Kendisinden çok şey öğrendik, yöneticilik öğrendik. Kültürü, kimliği, kişiliği, olgun vasfı ve beşeri ilişkileriyle Fenerbahçe'ye uzun yıllar büyük hizmetler yapmış büyük bir başkan" dedi.

Faruk Ilgaz'ın başkan olduğu dönemde 3 büyük kulübün başkan ve yöneticilerinin toplantılar yaptığını anlatan Erzik, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz başkanlığında, Galatasaray Kulübü Selahattin Beyazıt başkanlığında ve Beşiktaş Kulübü de Gazi Akınal başkanlığında ayda bir toplanırdık. Birbirimizden yapılacak transferler dahil her şeyi konuşurduk. Büyük bir dostluk vardı. Ezeli rekabet vardı ama dostluk da önde geliyordu. İnşallah bir gün o günlere geri dönülür."

Cenazeye, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Trabzonspor Kulübü de çelenk gönderdi.

92 yaşında hayata gözlerini yuman Ilgaz'ın naaşı, Şakirin Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Sahrayıcedid Merdivenköy Aile Kabristanı'nda toprağa verildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Faruk Ilgaz Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement