Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oldu

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

24.05.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu.

Özlü, 19 Kasım 1962'de Düzce'de doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesinden makine mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde yüksek lisans ve doktora yaptı. İspanya'da proje ve mühendislik, Harvard Üniversitesinde üst düzey yönetici eğitimi aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesinde 1987'de araştırma görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990'da Savunma Sanayii Müsteşarlığında sözleşmeli personel-mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla uzman, proje müdürü, daire başkanı, müsteşar yardımcısı oldu, müsteşar vekilliği yaptı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığının önemli projelerinde görev aldı. Uzman ve proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi'nde Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye'nin kendi tasarımı ilk milli tankı ALTAY, ilk insansız hava aracı ANKA, ilk milli gemisi MİLGEM projelerinin yürütülmesinde müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı. Havadan Erken İhbar ve Kontrol Uçağı, A400M Nakliye Uçağı, F-35 Savaş Uçağı, F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri, M60 Tank Modernizasyonu, yazılım ve simülatörler, uzun menzilli hava ve füze savunma sistemleri gibi projelerde çalıştı.

Müsteşar yardımcısı olarak savunma sanayi stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanununun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü.

Faruk Özlü, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI-TUSAŞ), Havalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ, TEKNOPARK İstanbul ile Savunma Teknoloji·leri· Mühendi·sli·k ve Ti·caret AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

25 ve 26. Dönem'de AK Parti Düzce Milletvekili olarak Meclis'e giren Özlü, evli, iki çocuk babası ve İngilizce biliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Faruk Özlü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.


Advertisement