Faruk Özlü'ye NATO'da Önemli Görev - Son Dakika
Yerel

Faruk Özlü'ye NATO'da Önemli Görev

Faruk Özlü\'ye NATO\'da Önemli Görev

9-12 Ekim 2015 tarihleri arasında Norveç’in Stangaver şehrinde yapılan NATO Parlamenterler Assemblesi (NATO-PA) 61. Genel Kurul toplantısına katılan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü Türkiye’ye döndü.

13.10.2015 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

9-12 Ekim 2015 tarihleri arasında Norveç'in Stangaver şehrinde yapılan NATO Parlamenterler Assemblesi (NATO-PA) 61. Genel Kurul toplantısına katılan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü Türkiye'ye döndü. Özlü, Gelecek Savunma ve Güvenlik Yetenekleri Komitesi Başkan Yardımcısı oldu.

NATO üyesi 28 ülke ile NATO üyesi olmayan Avusturya, Bosna Hersek, Ermenistan, Gürcistan, Ukrayna, Fas, Avustralya ve Japonya gibi 25 ülkeden parlamenterlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ağırlıklı olarak "terör ve güvenlik" konuları görüşüldü. Toplantıda Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada son yıllarda yoğunlaşan "terörizm, hibrit savaş, Rusya'nın Suriye hava harekatı, Türk hava sahasını ihlali, DAESH terör örgütü ve mülteci sorunları" üzerinde hazırlanan raporlar tartışıldı, görüş alışverişinde bulunuldu ve kararlar alındı. Toplantının son gün çalışmalarına NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATOP-PA Başkanı Michael Turner, Norveç Başbakanı Ema Solberg de katıldı.

Söz konusu toplantının son gününde NATO-PA Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin boşalan üyelikleri için seçim de yapıldı. Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü NATO'nun Gelecek Savunma ve Güvenlik Yetenekleri üzerinde çalışacak Komitenin Başkan Yardımcılığı'na seçildi. Komitede Fransız Parlamenter Xavier Pintat Başkan, Dr. Faruk Özlü ve Bulgar parlamenter Roumen Lontchev Başkan Yardımcısı, İngiliz Parlamenter Madeleine Moon Raportör olarak görev yapacak.

Savunma ve Güvenlik Komitesi genel olarak, NATO'nun günümüz güvenlik ortamının gerektirdiği yeteneklere sahip olacak şekilde transformasyonu, askeri etkinliğinin geliştirilmesi, karşılıklı çalışabilirliği, devam eden operasyonları, ortaklık ve programları, bir ittifak örgütü olarak etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi gibi konular üzerinde çalışıyor. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Faruk Özlü'ye NATO'da Önemli Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement