Fas-Mısır Arasındaki Gerginlik - Son Dakika
Dünya

Fas-Mısır Arasındaki Gerginlik

Fas Kralı 6. Muhammed'in Mısır ile arasında geçen yıl yaşanan gerginliği sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi ülkesine davet ettiği bildirildi.

16.02.2016 20:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas Kralı 6. Muhammed'in Mısır ile arasında geçen yıl yaşanan gerginliği sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi ülkesine davet ettiği bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Fas Kralı 6. Muhammed'in, iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için Sisi'yi Fas'ı ziyaret etmeye davet ettiği" belirtildi.

Açıklamada, Sisi'nin en kısa zamanda ziyareti gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

Mısır ile Fas arasındaki ilişkiler, Ocak 2015'te Fas Devlet Televizyonu'nda Sisi'nin "darbe lideri" Muhammed Mursi'nin de "seçilmiş cumhurbaşkanı" olduğu yönünde haberler yayınlanmasının ardından gerilmişti. Bu gerilimden kısa bir süre sonra Mısır Dışişleri Bakanı iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmek için Fas'ı ziyaret etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Fas-Mısır Arasındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.


Advertisement