Fas'ta Ev Tekstili Fuarı - Son Dakika
Güncel

Fas'ta Ev Tekstili Fuarı

Fas\'ta Ev Tekstili Fuarı

Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen 3. Kazablanka Uluslararası Ev Tekstili Fuarı başladı.

24.02.2017 23:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fas'ın Kazablanka kentinde düzenlenen 3. Kazablanka Uluslararası Ev Tekstili Fuarı başladı.

Açılışını Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz'ün yaptığı fuara Türkiye'den 44 firma katılıyor.

Büyükelçi Öz'e Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Türk Hava Yolları Fas Ülke Müdürü Sertan Yüce, Türkiye'nin Kazablanka Ticari Ataşesi Gökhan Üsküdar ve Rabat Ticari Ataşesi Önder Duman eşlik etti.

Büyükelçi Öz, Türkiye'den katılan firmaları tek tek ziyaret ettikten sonra BTSO standında yaptığı açıklamada, "Her geçen yıl Türk firmalarının bu fuarlara katılımının artarak devam etmesini memnuniyetle takip ediyoruz. Türkiye ve Fas arasında serbest ticaret anlaşması imzalandıktan sonra hızla artmaya başladı. Fas piyasasında Türk ürünlerine büyük ilgi var, bu ilgiyi aynı zamanda ticari, ekonomik ve yatırım alanında iş birliklerine dönüştürmek için de iyi bir potansiyel var. Bu potansiyelden iki ülke firmaları ve dolayısıyla halkı da faydalanacak, bu nedenle buraya geldikleri için Türk firmalarına teşekkür ediyorum." dedi.

Ticari Ataşe Üsküdar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Her yıl düzenlenen ev tekstili fuarına bu yıl 200'ün üzerinde firma katılıyor, bu firmaların 44'ünü Türk firmaları oluşturuyor. Ayrıca bu sene özel bir katılım da var, BTSO başkan yardımcısı düzeyinde katılım sağlandı. Fas'ın ham tekstil ithalatı 2 milyar dolar civarında, ayrıca konfeksiyon ithalatı da var. Türkiye bu piyasada iyi konumlanmış durumda. Fas'ın tekstil ithalatının yüzde 10'unu Türkiye karşılıyor. Bu fuar vesilesiyle Türk firmaları pazardaki mevcudiyetlerini daha da perçinleyecek." diye konuştu.

Tekstil makinesi üreten bir Türk firması yetkilisi Burak Açık, fuara katıldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek "Bu fuara firma olarak ilk defa katılıyoruz, çok umutluyuz çünkü iki ülke ticari ilişkilerinin yanı sıra iki ülke siyasi ilişkilerine de katkı sağladığımıza inanıyoruz. Fuarın ilk günü olmasına rağmen katılım çok iyi, makinelerimize büyük talep var." değerlendirmesinde bulundu.

Fas'ın en büyük ticaret hacmine sahip kentinde yapılan ve alanında önemli fuarlardan biri olan 3. Kazablanka Uluslararası Ev Tekstili Fuarı dört gün boyunca devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fas'ta Ev Tekstili Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement