"Fast Food Sevenlere Sağlıklı Beslenme Seçeneği" - Son Dakika
Güncel

"Fast Food Sevenlere Sağlıklı Beslenme Seçeneği"

"Fast Food Sevenlere Sağlıklı Beslenme Seçeneği"

Tatlıses Gıda, yeni lahmacun franchiselarıyla da sağlıklı Türk fast food tarzını oluşturma çabasında.

09.04.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsanlığın en büyük problemlerinden biri fast food tipi beslenme… Hamburger, trans yağlar ile hazırlanan kızartmalar gibi fast food tipi gıdalar, besin değerlerinin düşük, kalori oranının yüksek oluşu gibi nedenlerle zararlı bir beslenme biçimi olarak kabul edildi. İnsan sağlığını ciddi oranda tehdit eden koruyucu, renklendirici gibi katkı maddelerinden dolayı da uzmanlar tarafından uzak durulması önerilen beslenme tipi ne yazık ki artık ülkemizde de bir kültür halini aldı. Damak zevkinden ve halk sağlığından taviz vermeden, kendi yerel lezzetlerimizin marka olması için yola çıkan Tatlıses Gıda, yeni lahmacun franchiselarıyla da sağlıklı Türk fast food tarzını oluşturma çabasında.

"Tatlıses Kebap" lahmacun kalitesini, hızlı hayat şartlarına uyum sağlaması adına son teknoloji ile birleştiriyor. Franchise sistemi ile de daha fazla yaygınlaşarak kolay ulaşılabilir hale gelmeyi hedefleyen marka; lahmacunlarını incecik hamuru, Anadolu'dan gelen özel üretim kırmızı etleri ve bol malzemesi ile özenle hazırlıyor. En ufak bir kimyasal maddenin dahi vücudumuzda uzun süre kaldığının ve çeşitli hastalıklara sebebiyet verdiğinin bilincinde olan Tatlıses Gıda, ürünlerinde hiçbir katkı maddesine yer vermiyor. Bünyesinde bulundurduğu gıda mühendisleri ile üretim kullanılan tüm malzemelerini denetleyen Tatlıses, Anadolu'dan gelen malzemeleri kullanıyor. Domates, soğan, maydanoz, et; yanındaki garnitür ve ayran ile insanın günlük vitamin ihtiyacını karşılayan lahmacun, fast food tüketicisine sağlıklı beslenme seçeneği sunuyor.

Lahmacunun doyuruculuğa katkısı ile diyetlerde tüketilebilecek önemli bir besin olduğunun altını çizen Beslenme Uzmanı İlknur Şahin: "Türk mutfağının geçmişimizden günümüze en çok tüketilen lezzetlerinden biri de lahmacundur. Her yaş ve her kesimden bireyin severek tükettiği lahmacun besin değerleri bakımından oldukça zengindir. Lahmacun dışarıda tükettiğimiz yiyeceklerin en sağlıklılarından birisidir. Lahmacunun hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar, hamurunun çok ince olması ve iç malzemenin kaliteli ürünlerle hazırlanmasıdır. Besin değeri oldukça yüksek olan Lahmacun, ayran ve söğüş şekilde hazırlanmış sebzelerle tüketildiği taktirde tokluğa ciddi manada yardımcı olacağından gözden kaçan lakin yaygınlaşması gereken diyet besinlerinden birisidir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Fast Food Sevenlere Sağlıklı Beslenme Seçeneği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement