Fatih Belediyesi, Madenci Çocuklarının Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Fatih Belediyesi, Madenci Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Fatih Belediyesi, Madenci Çocuklarının Yüzünü Güldürdü

Zonguldak Madenciler İlkokulu’nda düzenlenen yarışmada, bisiklet ödülünü kazanamadıkları için ağlayan öğrencilerin durumuna üzülen İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm okuldaki çocuklara 85 bisiklet gönderdi.

04.06.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Madenciler İlkokulu'nda düzenlenen yarışmada, bisiklet ödülünü kazanamadıkları için ağlayan öğrencilerin durumuna üzülen İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm okuldaki çocuklara 85 bisiklet gönderdi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde çoğunluğunu madenci çocuklarının oluşturduğu Madenciler İlkokulu'nda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında, bisiklet ödülünü kazanamayan öğrencilerin yaşadığı üzüntüden etkilenen İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, okulun tüm öğrencilerine bisiklet hediye etti.

Geçtiğimiz günlerde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Madenciler İlkokulu öğrencileri arasında "Kömürün Elmas Hali" adlı şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemişti. Yarışmada dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edilmişti. Ancak yarışma sonrası dereceye giremeyen öğrenciler gözyaşlarına boğulmuş, bu da ulusal medyada geniş yer bulmuştu. Haberi gören Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, durumdan etkilendi ve okulda öğrenim gören bütün çocuklara bisiklet hediye etti. İstanbul'dan Zonguldak'a yola çıkan bisikletler Madenci İlkokulu'nda öğrenim gören öğrencilere dağıtıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, yaptığı konuşmada, Fatih Belediyesi yetkililerinin duyarlılığının öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi. Medyanın gücünün azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu ifade eden Yılmaz, "Basının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha görüyoruz. Öğrencilerimin adına basın mensuplarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Madenciler İlkokulu Müdürü Sefer Akkuş ise, düzenlenen yarışma sonrası dereceye giremeyen öğrencilerin ağlamasının kendilerini de çok üzdüğünü ifade ederek, "Yarışmada dereceye giremeyen öğrencilerimizin bazıları ödül kazanamadıkları için gözyaşı dökmesi, duruma en az bizim kadar üzülen Belediye Başkanı Demir'i de etkilemiştir. Başkan Demir, öğrencilerin yüzünü hediyesiyle güldürdü" dedi.

MİNİK MİRAÇ AĞLADI, BÜTÜN OKUL BİSİKLET SAHİBİ OLDU

Düzenlenen yarışma sonrasında dereceye giremediği için gözyaşlarına boğulan 8 yaşındaki Miraç Hamza Yılmaz da ilk defa bisiklet sahibi oldu. Yılmaz, "Bugün bize de bisiklet verildi. Bunun için çok sevinçliyim. İlk defa bisikletim oldu" diye konuştu.

Miraç Hamza Yılmaz'ın annesi Nurhan Yılmaz ise oğlu Miraç'ın dereceye giremediği için çok üzüldüğünü, eve geldiği zaman da ağladığını söyledi. Yardımı gerçekleştirenlere teşekkürlerini bildiren anne Nurhan Yılmaz, "Oğlumun ağlaması herkese vesile oldu. Bu duruma vesile olan herkesten Allah razı olsun" dedi. Madenci eşini 4 yıl önce akciğer kanserinden kaybettiğini ifade eden Yılmaz, "Çocuklarıma ben bakıyorum. Maddi durumumuz kötü. Oğlumun maddi sıkıntılar sebebiyle hiç bisikleti olmamıştı. Yarışmada da bisiklet dağıtıldığını görünce çok üzüldü. Bisikleti olmasını çok istiyordu" diye konuştu.

Bisikletlerin dağıtılmasından sonra çok mutlu olan küçük öğrenciler, yeni bisikletlerine kavuşmanın tadını doyasıya çıkardı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih Belediyesi, Madenci Çocuklarının Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement