Fatih Camii'nde İşaret Dili Eşliğinde Hutbe - Son Dakika
Güncel

Fatih Camii'nde İşaret Dili Eşliğinde Hutbe

Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) Cuma hutbelerini, işitme engelliler için 'işaret diline' çevirmesi ile ilgili projesi, İstanbul Fatih Camii'nde devam ediyor.

02.10.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) Cuma hutbelerini, işitme engelliler için 'işaret diline' çevirmesi ile ilgili projesi, İstanbul Fatih Camii'nde devam ediyor.

Yaklaşık 3 yıldan bu yana devam eden proje ile işitme ve konuşma engelliler, uzman çevirmenler tarafından anlatılan Cuma hutbesini anlıyor. Camide kendileri için mahfilde ayrılan bölüme gelen engelliler, hutbeyi buradan takip ediyor.

Uygulamayla ilgili bilgiler veren Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, uygulama sayesinde Cuma günleri camiye gelen engelli sayısının arttığını belirtti. Cuma namazlarının normal Müslümanlar gibi engelli Müslümanlar için de farz olduğunu hatırlatan Ayva, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) zaten böyle bir uygulaması varmış. Sağolsun Fatih müftülüğümüz talebimize uygun cevap verdi ve burada da bu uygulamayı hayata geçirdik. Bizim amacımız bu uygulamayı tüm Türkiye'de ve dünyada hayata geçirmek" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini terminolojiyi anlayacak biçimde kurs verdiğini ve kurs sonrasında işitme engellilerin hutbeyi işaret diliyle daha rahat anladıklarını ifade eden Ayva, "Tabii ki bundan kendileri çok memnun olmaktalar. Uygulamayı yeni gören cemaat çok şaşırıyor, ama onlar da memnuniyetlerini dile getiriyor" diye konuştu.

Engellilerin, engelli yakınlarının, engelliye hizmet verenlerin ve toplumun eğitimi gibi alanlarda çalışmalar yürüten Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Lokman Ayva, 2002 seçimlerinde AK Parti milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi ve Meclis'teki ilk görme özürlü milletvekili unvanını aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatih Camii'nde İşaret Dili Eşliğinde Hutbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement