Fatih Doğan ve Darbelilen Gazeteci Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika
Spor

Fatih Doğan ve Darbelilen Gazeteci Açıklamalarda Bulundu

Fatih Doğan ve Darbelilen Gazeteci Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Doğan maç sonu yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

17.11.2014 07:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Doğan, A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçından sonra bazı güvenlik elemanları tarafından gazetecilere yapılan saldırıyla ilgili hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan milli maçın sona ermesinden sonra kaleci Volkan Demirel ile Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe A Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın stattan ayrılışının ardından yaşananlar hakkında bilgi veren Doğan, şunları kaydetti:

"Emre ve Volkan bir sorun yaşamadan araçlarına bindi. Burada yaşanan olaylarda Galatasaray Kulübü'nün stadının güvenliğini sağlayanlarla alakası yok. Buraya gelenler, kavgayı çıkaran ve gazeteci arkadaşlarımıza saldıranlar, Volkan'ı ve Emre'yi korumak için buraya giren isimler. Belli ki görevlendirilmişler. Bu iki oyuncu arabasına binip gittikten sonra olaylar başlamıştır. Ondan sonra bir meslektaşımız, Fenerbahçe Kulübü'nde görevli olduğu ifade edilen kişi tarafından itilerek yere düşürülmüştür. Daha sonra akreditasyonu olmayan kişiler gazeteci arkadaşlarımıza saldırmıştır. Emre ve Volkan gittikten sonra bu kişiler arkadaşlarımıza tekme ve yumruklarla saldırdı ve yere düşen arkadaşımızı tekmelediler."

Doğan, gerekli hukuki yollara başvuracaklarını belirterek, "TSYD olarak yarın başkanımız Naci Arkan ve yönetim kurulumuz bu konuyla ilgilenecek. Şimdi de karakola giderek suç duyurusunda bulunacağız. Daha sonra da bu meseleyi hukuki yollar içinde halledeceğiz" diye konuştu.

''Bugün spor gazeteciliği için bazı kırmızı çizgiler aşılmıştır''

Fanatik gazetesinin darbedilen muhabiri Metin Karabaş ise haklarını hukuki yollardan arayacaklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Kapılarda ölen ve bugün burada yerlerde tekmelenen ağabeylerimiz var. Kamerası kırılan, dudağı patlayan meslektaşlarımız var. Burada bireysel olarak aldığımız darbelerin hiçbir önemi yok. Volkan ve Emre araçlarına çok sağlıklı bir şekilde bindiler. Biz de görüntülerimizi aldık. Hiçbir arkadaşımız kimsenin kara kaşı, kara gözü için burada değil. Herkes ekmek parasını kazanıyor. Kraldan çok kralcıların olduğu bu düzende biz bu işin emekçileri olarak hırpalanmaya devam edeceğiz. Biz zorba insanlar değiliz. Bundan sonra haklarımızı hukuk yoluyla arayacağız. Bugün spor gazeteciliği için bazı kırmızı çizgiler aşılmıştır."

Spor basınının çalışma şartlarından bahseden Karabaş, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin kapısına sıkışarak hayatını kaybeden gazeteci Erkan Koyuncu'yu hatırlatarak, "Bu akşam burada olan arkadaşlarımızın aileleri merak etmesin. Hepimiz iyiyiz. Aldığımız darbelerden şikayetimiz yok ama manevi olarak hırpalanmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da böyle gidecek gibi gözüküyor. Yaklaşık 6 ay önce Erkan ağabeyimizi kaybettik. Hepimiz şok yaşadık. Şimdi daha beter şeyler olabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fatih Doğan ve Darbelilen Gazeteci Açıklamalarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement