Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yeni Binasında - Son Dakika
Yerel

Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yeni Binasında

Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yeni Binasında

İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunan Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü yeni binasına kavuştu.

17.03.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde bulunan Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü yeni binasına kavuştu.

2002 yılında Ödemiş Belediyesi Mutahhar Şerif Başoğlu Huzurevi bahçesindeki ek bina içerisinde kurulan Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi kurulduğu günden bu yana bina problemi yaşıyordu.Ödemiş Cumhuriyet Mahallesinde yıllarca 27 Mayıs İlkokulu, daha sonra Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu olarak hizmet veren okul, bugün Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi oldu. Ödemiş Kaymakamlığının ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleri ile eski Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu bir yıl İmam Hatip Ortaokulu sürecinin ardından Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi haline getirildi. Mart ayı başında yeni binada eğitim ve öğretimini devan eden Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, dokuz dersliği ve üç atölyesi ile öğrencilerine hizmet veriyor.

"YENİ BİNAMIZDA HER ŞEYE KAVUŞTUK"

Okul müdürü Gürsel Çakıcı şunları ifade etti: "Okulumuz Ödemiş'te 2002 yılında Ödemiş Belediyesi'ne ait huzurevi bahçesinde bulunan ek bina içerisinde kurulmuş. Daha sonra da binanın dar olmasından dolayı sıkıntılar yaşamış. Bugün okulumuz 300 metrekare alandan bahçesi ve yemekhanesi hariç bin 550 metrekare alanda eğitim öğretimini sürdürmeye başladı. Yeni binamızda dokuz derslik, üç atölye, bir uygulama sınıfı, bir çok amaçlı salon, bir spor salonu, bir arşiv ve sistem odası, bir müdür, iki müdür yardımcısı, bir hemşire odası ve bir rehber öğretmen odası oluşturduk. Binamızın müstakil ve tek kat olması aynı zamanda giriş ve çıkışlarının güvenli olması öğrencilerimiz için çok önemlidir. Okulumuzu yeni binamıza taşıdıktan sonra iki yeni öğrencimizde okulumuza kayıt oldular. Bugün 34 öğrencimiz okulumuzun bünyesinde eğitim öğretimlerini sürdürüyorlar. Okulumuza taşınmadan önce binamızda baştan sona tüm restorasyonları yaptık. Yenileme çalışmalarımızı bitirdikten sonra taşındık. Tüm bu çalışmalarda okul öğretmenlerimiz ve yardımcı personelimiz büyük özveri gösterdiler. Bu binayı geçmemizi sağlayan Ödemiş Kaymakamımız Celil Ateşoğlu'na, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat İçel'e öğrencilerim, velilerim ve öğretmenlerimiz adına çok teşekkür ediyorum." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yeni Binasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement