Fatih Projesi - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi

Erzurum'da, Fatih Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

22.05.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Fatih Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törende, kendisinin de içinde bulunduğu kuşağın, teknolojinin nereden nereye geldiğini çok iyi yaşayan, çok iyi bilen, bundan sonra da nereye gideceği noktasında hayallerini zorlayan bir kuşak olduğunu ifade etti.

Şimdiki öğrencilerin bilgisayarla gözlerini açtığını belirten Altıparmak, "Tablet bile kapasite olarak size ders olarak fevkalade yeterli ama sizlerin yazılım olarak çok daha fazla bilgiye sahip olduğunuzu ve daha fazlasının peşinde koştuğunuzu biliyoruz" dedi.

Altıparmak, 1987 yılında mesleğe başladığında elektrikli daktilo sahibi olmak için heveslendiğini anımsatarak, kendi hayatından örnekler verdi.

Ailelerin artık internetin zararlarından çocuklarını nasıl koruyacaklarının telaşına düştüğünü vurgulayan Altıparmak, "Evimizde kontrol edemediğimiz o aletlerden Türk aile yapısını tehdit edici o kadar saldırı var ki önüne geçmek için gayret ediyoruz. Bu saldırılara tamamen kapanamayız. O zaman karanlığa mahkum oluruz. Kontrolsüz bir biçimde gelirse de şahsiyetsiz, kimliksiz bir toplum oluruz. Bilgisayarı örf ve ananelerimize uygun nesiller yetiştirmek için iyi bir unsur olarak kullanmalıyız" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Fatih Projesi ile eğitim alanında son yılların en köklü değişiminin yaşandığını belirtti.

Proje kapsamında her okulda bir adet çok fonksiyonlu yazıcı temin edildiğini ifade eden Arslan, "Planlandığı gibi bir adet doküman kamera sağlandı ve her dersliğe etkileşimli tahta kuruldu. İnternet bağlantısının alt yapısı oluşturulmakta ve her öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmaktadır" dedi.

Arslan, projenin ikinci aşaması olarak 55 okulun öğretmen ve öğrencilerine tablet dağıtılacağını belirterek, bu eğitim öğretim yılı itibarıyla okulların alt yapılarının tamamlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından 200 öğrenciye tablet bilgisayar verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement