"FATİH Projesi Bir Ulusal Eğitim Projesidir" - Son Dakika
Güncel

"FATİH Projesi Bir Ulusal Eğitim Projesidir"

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş: "FATİH Projesi bir tablet projesi değil, ulusal bir eğitim projesidir".

14.03.2015 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Sakıp Sabancı Basın Merkezinde düzenlenen "Basın Merkezi Toplantıları"na Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer ATEŞ katılarak gazetecilere YEĞİTEK'in yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer ATEŞ, FATİH Projesi'nin kamuoyunda bir tablet projesine indirgendiğini eleştirerek, "FATİH Projesi bir tablet projesi değil, ulusal bir eğitim projedir. Devletin en ciddi projesidir" şeklinde konuştu.
FATİH Projesi´nin sadece bir donanım projesi olmadığını vurgulayan Genel Müdür Ateş, projenin geniş bant hızlı internete erişim, veri merkezi, yönetim ve içerik yazılımları, sosyal paylaşım, öğretmen eğitimi, içerik ve laboratuvar olmak üzere pek çok bileşeni bünyesinde barındıran ve gerçekleşmiş rakamlarıyla dünyanın en büyük eğitim bilişim projesi olduğunu söyledi.

FATİH Projesi´nin bugüne kadar tamamen ulusal bütçeyle yürütüldüğünü anlatan Genel Müdür Ateş, 15,5 milyon avroluk Avrupa Birliği IPA projesinin kabul edilmesiyle, projeye uluslararası desteğin sağlanacağını belirtti.

Genel Müdür Ateş, IPA projesinin dışında öğrencilerin bilgi teknolojilerinden daha çok yararlanması için çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen ITEC, SENnet, ICILS2013, Twinning ve Scientix gibi projelerin de yürütüldüğünü aktardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'FATİH Projesi Bir Ulusal Eğitim Projesidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement