Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının "Fatih Projesi sona erdi.

22.05.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazılarının "Fatih Projesi sona erdi. Tablet bilgisayar dağıtımı artık yapılmayacak" dediğini aktararak, "Bunu neye dayanarak söyledikleri belli değil. Madem Fatih Projesi sona erdi, bugün dağıtılan 700 bin tablet bilgisayara ne diyeceksiniz? Hatta gelecek yıldan itibaren dağıtılacak 10 milyon 600 bin tabletin ihalesi de şu anda yapıldı, neticelenecek, ilan edilecek. Buna ne diyeceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da gerçekleştirilen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, başbakanlığı döneminde öğrencilere ücretsiz ders kitabı dağıtımına başlandığını hatırlatarak, bunun eğitime verdikleri önemin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.

"Geçmişte, eski Türkiye'de bırakın kitapları hazır bulmayı paranızla bile bunları alamıyordunuz" diyen Erdoğan, böyle bir süreçten bugünlere gelindiğine dikkati çekti.

Köylerdeki, kasabalardaki sobalı okullara her öğrencinin koltuğunun altında bir parça odun ya da tezekle geldiği günlerin yaşandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu anda bakıyorsunuz birileri 'Acaba böyle bir şey bulabilir miyiz' diye bunun gayreti içerisinde. En ücra bir mezrada böyle bir yer bulsalar, bakıyorsunuz hemen televizyon kanallarında bunları yaymaya başlıyorlar. Niye? 'Öyle diyorsunuz ama biz filanca mezrada böyle bir okul bulduk' İnsaf yani. Bulursun, doğrudur. Haberi verirsin Milli Eğitim'e o da çözülebilir. Bunların içinde hiç bunun istisnası yoktur diye bir iddianın içinde olamayız. Ama gün ola harman ola, o da gidecek. Okula ulaşmak için kilometrelerce yol yürümek gerekiyordu. Ben 45 dakikada ilkokula gidiyordum. Öyle taşımalı sistem falan... Geç o işi, nerede? Ama şimdi biz Anadolu'nun en ücra köşesinde taşımalı sistemle de olsa yavrularımızı okula gönderiyoruz."

Ortaöğretimde yatılı okula devam ettiğini aktaran Erdoğan, "Biz bu kara günleri çocuklarımız yaşamasın diyerek, eğitim altyapısını güçlendirmek için çalıştık, çabaladık. Hamdolsun bu konuda gerçekten çok büyük ilerleme kaydettik" ifadelerini kullandı.

-"Yarışın içinde 'bu başörtülü, bu açık', ayrımı yapmaya kimsenin hakkı yok"

Bugün ülkenin yüzde 75-80'inde 30 kişilik ve altı sınıflarda eğitim verildiğini bildiren Erdoğan, "Bunun üzerinde 40, 50'ye kadar çıkıyor. Ama onlar da telafi edilecek. Çünkü burada koyduğumuz hedef 30 ve altı. Öyle sınıflarımız var ki 20 kişi öğrenci var. Ama öyle sınıflar da var ki, bunlar tabii istisna, 40, 50, buralara ulaşan yerler de var" dedi.

Erdoğan, kalabalık sınıfların aşırı göç alan bölgelerde olduğuna da dikkati çekti. 2002'de 7,5 milyar lira olan milli eğiteme ayrılan bütçeyi 2014 sonu itibarıyla 56 milyar liraya yükselttiklerini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakınız, nereden nereye. 30 bin bilişim teknolojisi sınıfı kurup okullarımıza 1 milyon bilgisayar gönderdik. 2002 yılında 346 bin 600 olan derslik sayısını ki bu sayıya 79 senede ulaşıldı, biz ise 12 senede 234 bin 473 derslik ilavesi ile bu sayıyı 581 bin 133'e ulaştırdık.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçerek darbe döneminin ürünü haksızlıklara, adaletsizliklere, katsayıyla ortaya çıkan mağduriyetlere son verdik. Meslek liseleri, imam hatipler, diğer düz liseler, Anadolu, fen bütün bunların arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdık. Bu bir yarış. İlim, yarış. Bilgi, nerede bulursak alırız. Bu yarışın içinde 'bu başörtülü, bu başı açık', böyle bir ayrım yapmaya kimsenin hakkı yok. Okullarda kılık kıyafeti serbest bıraktık. Bunları biz yaptık. Bakın şimdi Danıştay kararını açıkladı, 'Ortaokulda, lisede başörtüsü serbesttir' dedi. Danıştayın aldığı bu karar bir adaletsizliğin giderilmiş olmasıdır."

-"Demek ki oluyormuş. Neden engel oluyorsunuz"

Geçmişte meslek lisesi ve imam hatip mezunlarının üniversiteye girmesinin katsayıyla zorlaştırıldığını, bunun bir adaletsizlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, aynı soruları yanıtlayan öğrenciler arasında böyle bir ayrımın kabul edilemeyeceğini, onun için kaldırdıklarını anlattı.

İki kızının başörtülü olduğunu için Türkiye'de üniversite okuyamadığını, yurtdışında eğitim almak zorunda kaldığını, erkek evlatlarından birinin ise üniversiteye giriş sınavında Boğaziçi Üniversitesine girebilecek derecede puan almasına rağmen katsayı engeli nedeniyle eğitimi yurtdışında yaptığını kaydeden Erdoğan, gittikleri üniversitelerde başarılı olduklarını söyledi. Erdoğan, "Demek ki oluyormuş. Neden engel oluyorsunuz" diye sordu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ben diyorum ki bütün gençlerimizin önünü açmaya mecburuz. Çünkü başarı burada gizli. Bize düşen onlara en ideal anlamda ilmi, bilgiyi vermek ve yavrularımızın muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasını hazırlamaktır. Bakın şimdi hukuk ve adaletten Kur'an ve siyer öğrenimine kadar pek çok yeni dersi müfredata yerleştirdik. Gençler şunu bilmenizi istiyorum; eğer bir nesil tarihini bilmiyorsa, bir nesil dilini bilmiyorsa, bir nesil dinini bilmiyorsa o neslin geleceği yoktur."

-"Biz öğrenciyi üniversiteye değil üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoksulluk, imkansızlık nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için annelere maddi destek verildiğini, böylece eğitimin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını belirterek, bugün Türkiye'de maddi imkansızlık nedeniyle okula gidemeyen öğrenci sayısının yok denilecek seviyeye indirildiğini dile getirdi.

En büyük atılım alanlarından birinin de yükseköğretim olduğuna işaret eden Erdoğan, 2002'de 76 olan üniversite sayısının bugün vakıf üniversiteleri de dahil 193'e çıktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz öğrenciyi üniversiteye değil üniversiteyi öğrencinin ayağına götürdük. Yaptığımız iş bu. Bizler bu konuda rahatız. Tabii atılması gereken daha çok adımlar var. Bizlerin eleştiri noktasında da bir sıkıntısı yok.

Bazıları diyor ki 'Fatih Projesi sona erdi. Tablet bilgisayar dağıtımı artık yapılmayacak'. Bunu neye dayanarak söyledikleri belli değil. Madem Fatih Projesi sona erdi, bugün dağıtılan 700 bin tablet bilgisayara ne diyeceksiniz? Hatta gelecek yıldan itibaren dağıtılacak 10 milyon 600 bin tabletin ihalesi de şu anda yapıldı, neticelenecek, ilan edilecek. Buna ne diyeceksiniz? Dert ne biliyor musunuz? Siyaseti dürüst yaparsanız ülke de kazanır, millet de kazanır. Ama siyaseti çirkin yaparsanız ülke de kaybeder, millet de kaybeder. Çamur at izi kalsın mantığıyla yapılan siyasetin kimseye, en başta da ülkeye ve evlatlarımıza faydası olmaz. Yine birileri çıkmış, 'Bu kadar üniversite açılması hatadır' diyor. Burada şunu çok açık şekilde ifade etmek istiyorum eğitim kimsenin tekelinde değildir, olamaz. Eğitim de sağlık da ulaşım da diğer tüm hizmetler de sadece mutlu azınlığın, parası olanların değil tüm milletin hakkıdır."

-"12 yıl önce nasıl bir Türkiye, bugün nasıl bir Türkiye"

Sağlıkta da Türkiye tarihinde olmayan reform adımlarını attıklarını dile getiren Erdoğan, "Ambulans bulamazdınız. Ambulans bulurdunuz benzini yok, oksijen tüpü yok. Böyle bir noktadan bugüne geldik" dedi.

Ambulans sayısının bire 10, bire 15 arttığına dikkati çeken Erdoğan, "Artık helikopter ambulanslarımız, jet ambulanslarımız var. Geçmişte nerede böyle bir şey? Niye? İnsan hayatına verdiğimiz değer sebebiyle. Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Ne yaparsanız yapın çok çabuk unutuluyor. 12 yıl önce nasıl bir Türkiye, bugün nasıl bir Türkiye" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu
    14:48 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşlarla buluştu

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Emre ve Sülübey Mahalleleri mitinginde vatandaşlarla buluştu. Başdeğirmen, yeni dönemde yapacağı projelerden bahsederek Engelsiz Gençlik ve Yaşam Merkezi'nin inşaatının 8 ay sonra biteceğini söyledi.

  • A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu
    14:47 A Milli Kadın Futbol Takımı'nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup Aday Kadrosu Belli Oldu

    A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'ta İsviçre ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. İlk maçlarını 5 Nisan'da İsviçre ile deplasmanda oynayacak olan milli takım, ikinci maçını ise 9 Nisan'da Macaristan ile Pendik Stadı'nda oynayacak. Teknik direktör Necla Güngör Kıragası tarafından belirlenen aday kadroda birçok futbolcu yer alıyor.

  • Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    14:47 Adıyaman'ın Besni ilçesinde durdurulan otomobilde ruhsatsız silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Besni İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Dumlupınar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde durdurdukları otomobilde yapılan aramada, bir adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet fişek buldu. Otomobilde bulunan C.T. ve T.A. gözaltına alındı. C.T'ye yapılan alkol testinde alkollü olduğu tespit edildi ve sürücü belgesine 6 ay süreyle el konuldu.

  • İHH Kilis Şubesi Ramazan Dolayısıyla 200 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı
    14:46 İHH Kilis Şubesi Ramazan Dolayısıyla 200 Aileye Gıda Kolisi Dağıttı

    İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Şubesi, ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahibi 200 aileye gıda kolisi dağıttı. İHH yetkilileri tarafından tespit edilen ihtiyaç sahipleri aileler, İHH sosyal hizmet merkezine gelerek kolileri teslim aldı. Yardımların ramazan boyunca süreceğini vurgulayan İHH Kilis Şubesi Lojistik Merkezi Sorumlusu Mehmet Katı, dezavantajlı ailelere öncelik vererek desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı
    14:45 Kütahya Şehir Hastanesi'nde Hasta Kabulüne Başlandı

    Yapımı tamamlanan Kütahya Şehir Hastanesi'nde hasta kabulüne başlandı. Polikliniklere başvuran hastalar muayene edildi ve görevliler hastaların yeni hastanede işlemlerini zorlanmadan yapmalarına yardımcı oldu. Vali Musa Işın ve protokol üyeleri hastaneye gelerek incelemelerde bulundu. Hastanenin resmi açılışının Cumhurbaşkanı tarafından yapılacağı belirtildi. Hastane, 180 bin metrekare kapalı alana sahip olup 610 yatak kapasitesine sahiptir. İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, hastanenin iki ayrı yerleşkeden oluştuğunu ve toplamda 122 poliklinik bulunduğunu açıkladı. Başhekim Hasan Emre Aydın ise hastanede 50'nin üzerinde poliklinikte hekimlerin çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

  • Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı
    14:44 Kayseri'de Trafik Denetimlerinde Yüksek Ses ve Abartı Egzoz Kullananlara Cezalar Yağdı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan trafik denetimlerinde, 18 bin 898 araç denetlenirken; yüksek sesle müzik dinleyen ve abart egzoz kullanan araç sürücülerine ceza yağdı. Denetimlerde 18 araca abartı egzoz araç kullanmak, 9 araca yüksek sesle müzik dinlemek, 124 sürücüye sürücü belgesiz ve geçersiz araç kullanmak, 7 sürücüye alkollü araç kullanmak, 3 araca yönetmeliğe aykırı ışık kullanmak ve 3 sürücüye drift yapmak maddelerinden işlem yapıldı. Denetimlerin süreceği belirtildi.

  • Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti
    14:44 Ölü yunuslar kıyıya vuruyor, sebebi şok etti

    Kocaeli'nin farklı bölgelerinde ölü olarak kıyaya vuran yunuslarla ilgili Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, 'Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum' dedi. Yunusların kıyıya vurmasının sebepleri ve müdahale yöntemleri hakkında bilgi verildi.

  • Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    14:43 Karaman'da seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapılan seçim güvenliği toplantısında, seçimlerinin Karaman'da huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla alınan ve alınacak tedbirler görüşülerek değerlendirildi.


Advertisement