Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye'nin tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine sımsıkı sarılan nesiller tarafından inşa edileceğini belirterek, "Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslan'ı, yeni Fatihleri, yeni Akşemseddinleri, yeni Gazi Mustafa Kemalleri çıksın" dedi.

22.05.2015 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Türkiye'nin tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine sımsıkı sarılan nesiller tarafından inşa edileceğini belirterek, "Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslan'ı, yeni Fatihleri, yeni Akşemseddinleri, yeni Gazi Mustafa Kemalleri çıksın" dedi.

Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, bütün gençlere eğitim yapabilecekleri imkanı hazırlamakla görevli olduklarını söyledi.

"Bu ülkede batıda ne varsa doğuda da, kuzeyde ne varsa güneyde de o olacak" dediklerini anlatan Erdoğan, ulaşımdan sağlığa kadar her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da tüm vatandaşların ülkenin her yerinde aynı imkanlara sahip olduklarını belirtti. Erdoğan, " İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de olan üniversitenin diğer vilayetlerimizin hepsinde olmasından niye rahatsız oluyorlar? Ülkemizin dört bir tarafından imkanı olan, olmayan tüm gençlerimize üniversite eğitimi imkanı sağlamanın neresi kötü?" diye sordu.

Burs veya kredi talebi için başvuran üniversitelilerden eli boş geri döndürülen olmadığını ifade eden Erdoğan, üniversiteye gitmek isteyen, akademik kariyer planlayan her gencin bölgesine, kimliğine, inancına bakılmaksızın bu fırsata kavuşmasını istediklerini söyledi.

Başbakan olduğunda 45 lira olan bursun 330 liraya çıktığının altını çizen Erdoğan, yüksek lisans öğrencilerine 660, doktora öğrencilerine 990 lira burs veya kredi verildiğini kaydetti. Erdoğan, "Birileri 'tabela fakültesi' diyerek, 'apartman üniversite' diye istediği kadar çamur atsın. Amerika'da öyle üniversiteler var ki iki katı satın almış veya kiralamış, üniversite eğitimi veriyor. Mesele teoride kalmak değil, pratiği süratle geliştirebilmek" dedi.

Üniversitelerin her yıl daha fazla imkana, daha güzel külliyelere sahip olmasına sevindiklerini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Üniversitelerdeki hocalarımız da inanıyorum ki eğitim kalitesini her yıl daha da yükseltecek, bu eğitim kurumlarını dünya çapında araştırmaların, yayınların merkezi haline getirecektir. Yeni Türkiye'nin inşasında en büyük görevi üniversitelerimizin, oralardaki pırıl pırıl gençlerimizin, öğretim elemanlarımızın üstleneceğine inanıyorum.

Bu altyapıyı sağlarken sizlerden de beklentilerimiz var. Üstad Necip Fazıl'ın ifade ettiği gibi, 'Durun kalabalıklar, bu cadde çıkmaz sokak' diyebilen bir gençlik istiyoruz. Bu cehalete 'çıkmaz sokak' diyebilen bir gençlik. Bu gençlik elinde pala ile bıçakla, silahla dolaşan gençlik olmayacak. Elinde tablet bilgisayarıyla, kalemiyle, kitabıyla dolaşan bir gençlik olacak, arzumuz bu. Böyle bir bilinçle, böyle sağlam iradeyle kendini yetiştirecek, milletimize yönelecek her tehdidin karşısında dimdik durabilecek gençlik en büyük hayalimiz.

Bizim zamanımızda kitap, defter, kalem bulmak çok zordu ama yüksek ideallerimiz vardı. Biz gıdamızı bu ideallerden, hedeflerden, umutlardan alıyorduk. Bugünlere bu ideallerimizle, bu mücadele azmimizle geldik. Daha önemlisi bu millet, hiçbir karşılık beklemeden yalnızca Yaradan'ın rızasını gözeterek mücadele veren nesiller sayesinde Malazgirt'ten bugüne varlığını ve özgürlüğünü devam ettirebildi. Biz istiyoruz ki önümüzdeki dönemde ülkemizin yeni Alparslan'ı, yeni Fatihleri, yeni Akşemseddinleri, yeni Gazi Mustafa Kemalleri çıksın, bunu gerçekleştirelim. Biz istiyoruz ki bu topraklardan daha nice Yunus Emreler, Mevlanalar, Itriler, Mimar Sinanlar yetişsin."

"Tabletleri amacına uygun kullanın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni Türkiye'yi gençlerin büyüteceğini ve yükselteceğini belirterek, bu nedenle 2023, 2053, 2071 hedeflerini belirlediklerini söyledi. Bu yol haritasının ilk istasyonunun Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023 olduğunu ifade eden Erdoğan, 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı milli gelir hedeflediklerini belirtti.

Bu hedefler konulmazsa bir yere varılamayacağını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye, kökü mazide olan ati. Bu anlayışla tarihine, kültürüne, inancına, değerlerine sımsıkı sarılan nesiller tarafından inşa edilecektir. Bunun için eğitim-öğretim kalitesinin yükselmesi, ufkumuzun genişlemesi için tüm imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Benim sizden isteğim, bu tabletleri, interneti amacına uygun kullanmanızdır. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı hocamızın da kaydettiği gibi bilgisayarın sanal dünyasında kaybolup gerçek hayattan, okulunuzdan, öğretmeninizden, özellikle kitaptan uzaklaşmayın. Aslolan kağıt, kitap, kalemdir. Aslolan öğretmendir, onun size aktardığı irfandır, hikmettir. Teknoloji, bilgisayar, internet ancak yardımcı eğitim aracıdır."

Erdoğan, konuşmasının ardından, 11 okuldan 22 öğrenci ve 11 öğretmene tablet bilgisayarlarını verdi, anı fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement