Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Türkiye'nin 1980'li yıllarda toplam ihracatının 2 milyar dolar olduğunu, bugün sadece Fatih Projesi kapsamında 1,5 milyar dolarlık bir hizmetin öğrencilere sunulduğunu söyledi.

22.05.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Türkiye'nin 1980'li yıllarda toplam ihracatının 2 milyar dolar olduğunu, bugün sadece Fatih Projesi kapsamında 1,5 milyar dolarlık bir hizmetin öğrencilere sunulduğunu söyledi.

Muş Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde konuşan Vali Büyükersoy, günümüzde dünyanın merkezinin, bilim ve teknolojinin geliştiği yerlere kaydığını dile getirdi.

Bilim ve teknolojiye sahip ülkelerin dünyada daha güçlü ekonomilere sahip olduğunu ifade eden Vedat Büyükersoy, "Bu ülkeler, halkına daha fazla refah getiren ülkelerdir. Bu çerçevede, ülkemizde eğitimin kalitesini artırmak ve gençlerimizi geleceğe daha iyi hazırlamak için bilişim teknolojilerinden faydalanmak konusunda devletimiz imkanlar sunmaya başladı" diye konuştu.

Türkiye'nin 1980'li yıllarda toplam ihracatının 2 milyar dolar olduğunu bildiren Vali Büyükersoy, bugün sadece Fatih Projesi kapsamında 1,5 milyar dolarlık bir hizmetin öğrencilere sunulduğunu kaydetti.

Vedat Büyükersoy, şöyle devam etti:

"Demokrasi ekonominin lokomotifi, güven ise toplumun sigortasıdır. İstediği yeri yakmak, yıkmak ve molotof atmak demokrasi değildir. Dünyanın hiçbir ülkesinde yakma, yıkma, molotof atma, insanları korkutma ve şiddet salma, demokratik bir eylem olarak değerlendirilmiyor. Bunları yapanlar da insani değil, şeytani bir eylem gerçekleştirmiş olur. Şiddete başvuranların ruh sağlığından da şüphe duymak gerekir. Şiddete başvuran insan, sağlıklı birey değildir. Eşini ve çocuklarını döven bir babanın ya da aile reisinin sağlıklı olabilmesi mümkün değildir."

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise Fatih Projesi'nin dünyada örnek ve ender rastlanılan bir proje olduğunu vurguladı.

Kentteki 44 lisenin 9'uncu sınıflarının tamamına akıllı tahta yerleştirdiklerini dile getiren Arslan, bugün itibariyle 9 bin 600 öğrenciye de tablet dağıtımına başladıklarını bildirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Belediye Başkan Vekili Aydın Özarslan ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement