Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Gümüşhane'de, FATİH Projesi kapsamında bu yıl öğrencilere verilecek bin 98 tablet bilgisayarın dağıtımına başlandı.

22.05.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de, FATİH Projesi kapsamında bu yıl öğrencilere verilecek bin 98 tablet bilgisayarın dağıtımına başlandı.

Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitimin her şeyin başı olduğunu belirterek, "Eğitim olmazsa hiçbir konuda başarılı olamayız. Dünyadaki gelişmelere uyumlu ve entegre olabilmek için okullarımızda teknolojiyi en iyi şekilde uygulamamız gerekiyor. FATİH Projesi bu düşünce ile başlatıldı" dedi.

FATİH Projesi'nin, ülkeye çağ atlatacak nitelikte olduğunu ifade eden Yavuz, "Bu kapsamda ilimizde de teknolojik altyapının iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Öğrencilerimize belli aşamalarda ve sisteme bağlı tablet bilgisayar dağıtımı yapılıyor. Sistemli şekilde öğrencilerimize bilgisayarlar ulaştırılacak" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ise FATİH Projesi'nin dünyanında takip ettiği önemli projelerden olduğunu söyledi.

Projenin sadece okullara etkileşimli tahta kurmak, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtmayı içermediğine dikkati çeken Şahinkaya, "FATİH Projesi ile öğrencilerimize, dünya gençliğiyle aynı imkanlara sahip olma, aynı değerde araştırma ve geliştirme yapabilme imkanı sunulmaktadır. FATİH Projesi, ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu açısından da önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Şahinkaya, yıl içinde bin 98 öğrenci ile 228 öğretmene tablet bilgisayar dağıtılacağını vurgulayarak, "2015 yılı sonunda, proje başladığı dönemden itibaren tablet bilgisayar verilen öğrenci sayısı 13 bin 16'ya, öğretmen sayısı ise bin 55'e ulaşacak. Ayrıca, 68 okulda bin 232 etkileşimli tahta kurulumu tamamlanacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz ve protokol üyeleri, 50 öğrenciye tablet bilgisayarları teslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement