Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Fatih Projesi kapsamında Niğde'de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

22.05.2015 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan Fatih Projesi kapsamında Niğde'de öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Vali Necmeddin Kılıç, Cumhuriyet Anadolu Lisesinde düzenlenen törende, eğitimde kalitenin her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Niğde'nin eğitim kalitesinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Artık Niğde'de 20 öğrenciye bir derslik düşüyor. Bu yıl aldığımız tedbirlerle ve geçen yıl yaptığımız okullarla derslik başına düşen öğrenci sayısında epey bir ilerleme sağlandı. Bu yıl da 14 milyon lira yatırımla milli eğitim ordumuza yeni okullar hediye edeceğiz. Fatih Projesi de bir umut projesi. Teknolojiyle eğitimi buluşturan bir proje ve Türkiye'de çok çabuk gerçekleşmiş bir proje. Yabancı ülkelerde bir projeyi bu kadar çabuk hayata geçirmek mümkün değil. Bugünümüz yarınlarımızı işaret ediyor."

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da kentte 2012 yılından bugüne kadar 23 lise, 2 ortaokul ve 1 ilkokulda 556 etkileşimli tahta ve 285 fotokopi makinesinin hizmete sunulduğunu aktardı.

Yaşar, "Okullarımızın 9. sınıfındaki 3 bin 265 öğrencimize ve 717 öğretmenimize de tablet dağıtımı yapılmıştır. Bu yıl yine 31 okulumuzda 596 etkileşimli tahta kurulmuştur. Etkileşimli tahtaya kavuşan ve alt yapısı oluşturulan okullarımızın 9. Sınıf öğrencilerine ise tablet dağıtımını bugün burada başlatmış bulunuyoruz" dedi.

Yaşar, öğrencilerin tablet bilgisayar sayesinde kitap taşıma yükünden de kurtulacağını vurgulayarak, projenin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri öğrencilere tablet bilgisayar dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement