Fatih Sultan Mehmet Han, "Tarihten Sahneler"De Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Fatih Sultan Mehmet Han, "Tarihten Sahneler"De Anlatıldı

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, Eyüp’te düzenlenen “Tarihten Sahneler” gösterisinde canlandırıldı.

29.06.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han, Eyüp'te düzenlenen "Tarihten Sahneler" gösterisinde canlandırıldı.

Eyüp Belediyesi Ramazan'ın ruhuna uygun olarak farklı etkinlikler düzenledi. Ramazan ayı boyunca devam eden etkinlikler vatandaşlardan da tam not alıyor. Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Tarihten Sahneler" adlı gösteri ilgiyle takip ediliyor. Her hafta sonu Kültür Merkezi'nin bahçesine kurulan mini sahneyle, Osmanlı Padişahları'nın karakteristik özellikleri ve o dönemin olaylarının anlatıldığı müzikal canlandırmada bu hafta Fatih Sultan Mehmet Han'ın kişiliği ve özellikleri işlendi. Eyüplüler bu muhteşem gösteriyi ilgi ile izledi.

Ramazan boyunca her hafta Osmanlı Padişahları hakkında kısa bilgiler verilen "Tarihten Sahneler" adlı programda, padişahların kısa biyografileri sunuluyor ve canlandırma ile oyuncular sultanların karakterine bürünüp sahneye çıkıyor. Bu hafta sonu İstanbul'un tarihi ve sosyolojik mimarı Fatih Sultan Muhammed Han'ı canlandırılmasına büyük ilgi gösteren Eyüplüler, Sultan Mehmet Han'ın sahneye çıkışıyla heyecanlı dakikalar yaşadı. Fatih Sultan Mehmet Han'ı canlandıran karakter yaptığı tiratlarla izleyicilerin beğenisini kazandı. İstanbul'un farklı ilçelerden de birçok vatandaşın da akın ettiği oyun sonunda sanatçılar izleyenlerden büyük alkış aldı.

KOSTÜMLERE TAM NOT

Canlandırma oyununda Fatih Sultan Mehmet Han'ın Sadrazam ve Şeyhulislam gibi önemli kişilerle sahneye çıkmadan önce yine zamanın karakter ve sesiyle dönemin tarihe yön veren savaşları, sosyal ve siyasi olayları anlatılıyor. Karakterler canlandırdığı dönemin kostüm ve kıyafetleriyle ilgi odağı oluyor. Programın hemen ardından Rıfat Çalışkan ve Muahammed Kaya'yla fasıl musikisine geçilerek tasavvuf müziği ve seçkin ilahilerle akış devam ediyor.

Tarihten Sahneler adlı canlandırma programı Ramazan sonuna kadar her hafta sonu sahnelenecek. Tarihten Sahneler'de, 20 Haziran Cumartesi Osman Bey,21 Haziran Pazar Ertuğrul Gazi, 27 Haziran Cumartesi 1. Murad Hudavendigar, 28 Haziran Pazar Fatih Sultan Mehmed, 4 Temmuz Cumartesi Kanuni Sultan Süleyman, 5 Temmuz Pazar Yavuz Sultan Selim, 11 Temmuz Cumartesi Abdulhamit Han, 12 Temmuz Pazar 3. Murad canlandırılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatih Sultan Mehmet Han, 'Tarihten Sahneler'De Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement