Fatih Terim'in, Aysal ve Kütahyalı'ya Açtığı Dava - Son Dakika
Güncel

Fatih Terim'in, Aysal ve Kütahyalı'ya Açtığı Dava

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Ünal Aysal'ın, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e ait olduğu belirtilen telefon mesajlarını basına dağıttığı iddiasıyla "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın da "hakaret" suçundan aynı dava kapsamında yargılanmasına devam edildi.

30.04.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Ünal Aysal'ın, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e ait olduğu belirtilen telefon mesajlarını basına dağıttığı iddiasıyla "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı'nın da "hakaret" suçundan aynı dava kapsamında yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı ile şikayetçi Fatih Terim katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan Kütahyalı'nın avukatı Levent Demir, müvekkilinin doğum günü dolayısıyla daha önceden yapılmış rezervasyon nedeniyle yurt dışında olduğunu belirtti.

Bunun üzerine söz alan Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir de sanık Kütahyalı'nın mazeretinin kabul edilmemesini ve hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Hakim duruşmada tanık olarak dinlenilen eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'a, Aysal ile Terim ilişkisini ve Kütahyalı'nın bu mesajları nereden almış olabileceğini sordu.

Çakar ise söz konusu televizyon programında mesajlar yayınlandıktan sonra reklam arasında Kütahyalı'ya bu mesajları nereden aldığını sorduğunu ifade etti.

Kütahyalı'nın mesajları nereden aldığını söyleyemeyeceğini beyan ettiğini anlatan Çakar, "Birkaç hafta sonra kendimle ilgili bir soruşturmada ifadeye gelmiştim. Savcı bana bu olayla ilgili de tanık olarak dinleyeceğini söyleyince olayın büyüdüğünü anladım. Ben tekrar Rasim'i aradım, savcının dediğini söyledim ve mesajları nereden aldığını sordum. 'Söylemem' dedi. 'Baba, oğul gibiyiz bu mesajları Aysal'dan mı aldın?' diye sordum. Çocuğunun üzerine yemin ederek, Aysal'dan almadığını söyledi" diye konuştu.

Çakar, Kütahyalı'nın mesajları nereden temin ettiğine ilişkin 4 ihtimal olduğunu savunarak, "Ya Aysal verdi, ya Terim verdi, ya illegal yollardan telekulak gibi elde etti ya da Aysal veya Terim'in yanındakilerden temin etti. 5. ihtimal yok" dedi. Ahmet Çakar, program yapımcılarının yayın esnasında "mesajları veren GS'li yöneticileri biliyoruz" anlamında alt yazı geçtiklerini söyledi.

Terim'in avukatı Epözdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) Terim ile Milli Takım'ın ne zaman anlaşma imzaladığının ve Galatasaray yönetiminin onayı olup olmadığının sorulmasını talep etti.

Kütahyalı'ya ihtar

Hakim, sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın bir sonraki celse hazır edilmesine karar vererek, avukatına hitaben "Müvekkiliniz göz önünde olan bir kişi, yakalama çıkarmayı yakıştıramıyorum. Söyleyin gelsin" dedi. Hakim ayrıca, sanık Kütahyalı'nın hazır olmadığı takdirde hakkında yakalama kararı çıkarılacağına ilişkin ihtarda bulundu.

TFF'ye yazı yazılarak Fatih Terim ile Milli Takım'ın ne zaman anlaşma imzaladığının ve Galatasaray yönetiminin onayı olup olmadığının sorulmasına hükmeden hakim, dava konusu mesajların yayınladığı programın sunucusu ve tanık olarak çağrılmasına rağmen duruşmaya gelmeyen Ertem Şener'in zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fatih Terim ile aralarındaki mesajlaşmaların basında yayınlanmasına neden olduğu iddiasıyla Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal hakkında "haberleşmenin gizliliği ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, söz konusu mesajları televizyonda yayınlayan sanık Rasim Ozan Kütahyalı'nın da "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "hakaret" suçlarından 1 yıl ile 6 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fatih Terim'in, Aysal ve Kütahyalı'ya Açtığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement