Fatih Terim, Yıldız Futbolcularla Hep Problem Yaşıyor - Son Dakika
Spor

Fatih Terim, Yıldız Futbolcularla Hep Problem Yaşıyor

Fatih Terim'in Arda Turan'ı kadro dışı bırakmasının ardından akıllara daha önce yıldızlarla yaşadığı sorunlar geldi.

31.08.2016 09:18  Güncelleme: 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barcelona'da sezona fırtına gibi başlayan Arda TuranHırvatistan ve Rusya maçlarının kadrosuna almayan Fatih Terim'in kariyerine bakıldığında çok ilginç bir detay ortaya çıktı.

Kimileriyle kavga etti, kimilerini istemese de kadro dışı bıraktı, kimisi de ondan hiçbir zaman hoşlanmadı... Arda Turan ve arkadaşlarının yediği milli takım kesiğinin ardından, Fatih Terim'in teknik direktörlük kariyeri boyunca ayrılıklar yaşadığı yıldız futbolcuları derledik...

HAKAN ŞÜKÜR: Osman Tanburacı'yla röportaj yapmasının Fatih Terim'i sinirlendirdiği iddiası, Jeep krizi, takım içindeki güç dengeleri... Fatih Terim ve Hakan Şükür arasındaki ipler her zaman gergin oldu. Şükür, Euro 2008 kadrosuna da alınmamıştı.

PREDRAG MIJATOVIC: Terim, Fiorentina'ya geldiği andan itibaren Mijatovic'le anlaşamamış ve ikilinin arası hep açık olmuştu. Sırp oyuncu daha sonraları Terim için "Toplu hücum ve toplu savunma gibi saçma sapan bir oyun anlayışı var" diyecekti.

BÜLENT KORKMAZ: İlk Terim dönemindeki başarılarda büyük pay sahibi olan Korkmaz, ikinci dönemde 'Gençleştirme Operasyonu'nun kurbanlarından biri oldu. Tecrübeli oyuncu bu kırgınlığı uzun süre beraberinde taşıdı.

YILDIRAY BAŞTÜRK: Stuttgart forması giyerken Euro 2008 kadrosuna dahil edilmemesini "Eğer 2008'e gitseydim hem dünya hem de Avrupa Şampiyonası'nda oynamış nadir oyunculardan biri olurdum. Şampiyonlar Ligi finali oynayan ilk Türk oyuncuydum. Bütün sezon ona hazırlandım. Eleme maçlarında da 18'deydim. Çağrılmayınca üç gün ağladım" sözleriyle anlatıyor.

ANDREA PIRLO: Terim'in Milan'ı çalıştırdığı kısa sürede Pirlo ile arasında basına yansıyan bir gerginlik olmadı ama tecrübeli yıldızın bu yıl çıkan kitabında, Türk teknik adama yönelik sert sözler var: "Fatih oldukça dikkat çekici ve kurallara alerjisi varmış gibi görünen garip bir insandı. Daha en başından Milan'da uzun süre görev yapamayacağı oldukça belliydi ve kısa bir süre sonra da kovuldu."

HAKAN ÜNSAL: İngiltere'den Galatasaray'a döndükten sonra, ikinci Cimbom dönemi iyi geçmeyen yıldızlardan. O dönemi "İngiltere gibi rahat bir yeri bırakmışım, sonuçta Galatasaray ve Fatih Hoca için gelmişim. Sonucunda kadro dışı kalmam beni çok üzdü." diye anlatıyor.

ÜMİT KARAN: Fatih Terim'in yıldızının barışmadığı oyunculardan biri de Ümit Karan'dı. Gece hayatına düşkünlüğü de Ümit'in aleyine işleyen başka bir unsur oldu. Bazı maçlarda oynamadı, bazılarında kadro dışında kaldı.

BURAK YILMAZ: Euro 2016 esnasında gündeme damga vuran prim meselesinin temelinde Burak Yılmaz vardı. Terim bu gerginliğin ardından Burak'ı kara listesine aldı. Affeder mi, affederse ne zaman affeder... Bilinmiyor.

ARDA TURAN: Burak Yılmaz gerginliğinin diğer aktörü de Arda Turan çünkü iddialara göre Barcelonalı yıldızın Burak için Terim'i karşısına alması, gerginliği ateşleyen unsur oldu. Barcelona ile çok formda bir sezon girişine imza atmasına rağmen milli takım kadrosuna alınmadı.

MILAN BAROS: Fatih Terim'in antrenörlüğünden şikayetçi yabancı oyuncuların biri de Baros'tu. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Terim hakkında şunları söyleyecekti: "Ben onunla ilgili iyi şeyler hatırlamıyorum. Onun çok muhteşem bir hoca olduğunu söylerlerdi ama çalıştıktan sonra gerçeği gördüm. Dünyada ondan daha iyi olan bir sürü hoca var."

Fatih Terim, Yıldız Futbolcularla Hep Problem Yaşıyor

Son Dakika Spor Fatih Terim, Yıldız Futbolcularla Hep Problem Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement