Fatma Astepe'nin Son Durumu Yüreklere Su Serpti - Son Dakika
Yerel

Fatma Astepe'nin Son Durumu Yüreklere Su Serpti

Fatma Astepe\'nin Son Durumu Yüreklere Su Serpti

Nazilli’ye 13 kilometre uzaklıktaki Gedik Mahallesi’nden her gün motosikletle okula gitmek için yollara düşen kardeşlerden 18 yaşındaki Yunus Astepe'nin yaşamını yitirdiği kazada, ağır yaralanan kız kardeş 17 yaşındaki Fatma Astepe'nin her geçen gün iyiye giden sağlığı sevindiriyor.

08.04.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli'ye 13 kilometre uzaklıktaki Gedik Mahallesi'nden her gün motosikletle okula gitmek için yollara düşen kardeşlerden 18 yaşındaki Yunus Astepe'nin yaşamını yitirdiği kazada, ağır yaralanan kız kardeş 17 yaşındaki Fatma Astepe'nin her geçen gün iyiye giden sağlığı sevindiriyor. Tedavi giderlerinin ve ihtiyaçlarının karşılanması için Valilik izniyle yardım kampanyası başlatılan Astepe ailesi için Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi de yardım eli uzatarak ailenin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Astepe ailesinin hayatı, geçen 30 Eylül'deki trafik kazasıyla karardı. Gedik Mahallesi'nden 3 kilometre uzaklıktaki evde oturan iki kardeş, her gün bu yolu Yunus Astepe'nin kullandığı motosikletle geçiyor, köye vardıktan sonra ise, servis aracıyla Nazilli'deki okullarına gidiyordu. Yine sabah saatlerinde kız kardeşiyle yola çıkan Yunus Astepe, kullandığı motosikletin kontrolünü yitirince kaza yaptı. Nazilli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Yunus Astepe kaza yerinde can verirken, Nazilli Kız Meslek Lisesi öğrencisi Fatma Astepe ise ağır yaralanmıştı. Nazilli'deki bir dizi ameliyatın ardından enfeksiyon kapma durumu da bulunan Fatma Astepe, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek, yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı. Beynindeki hasar nedeniyle bilinci uzun süre yerinde olmayan, iki bacağında da çeşitli kırıklar bulunan Fatma'nın hayata tutunması için doktorlar da büyük çaba harcamıştı. Bulduğu günlük işlerde çalışarak ailesini geçindirmeye çalışan baba Hasan Astepe, oğlunu kaybetmesine rağmen kızını hayatta tutmak için de mücadelesine devam etti.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE'DEN DESTEK GELDİ

Valilik izniyle başlayan yardım kampanyası sayesinde ilaç giderlerini karşılanırken ve ailenin yaşam idamesi de sağlandı. Nazilli Kaymakamlığı ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da kendilerine yardım eli uzattı. Gedik Mahallesi'ndeki steril olmayan evden ayrılan aile, Fatma Astepe'nin taburcu edilmesinin ardından ise Nazilli Kaymakamlığı'nca tefrişatı yapılan yeni evlerine taşındı. Her türlü ev eşyası Kaymakamlıkça sağlanan Astepe ailesine, bir yardım eli de Nazilli Belediyesi'nden uzandı. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından işsiz olan babaya kızının tedavisinin tamamlanmasının ardından iş sözü verilirken, Fatma Astepe'nin odasına da TV ve Klima hediye etti. Nazilli Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Mehmet Çelik tarafından baba Hasan Astepe'ye televizyon teslim edilirken, kendilerine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın da selamını iletti.

2014 YILINI TEDAVİ OLARAK GEÇİRECEK

Kızının sağlığının iyi durumda olduğunu ifade eden Baba Hasan Astepe; "Heyet raporu için Aydın'a gidip geliyoruz. Bunun yanı sıra kontrollerimiz de devam ediyor. Fatma'nın sağlığı iyi ama tam anlamıyla kendi başına yürüyemiyor. Kırıklardan dolayı sağ bacağını şuan çok iyi kullanamıyor. Fizik tedavisi devam ediyor. 5 ay sonra son olarak beyin cerrahı tarafından ameliyat olacak. Şuana kadar 8 ameliyat geçirdi. Allah'a şükür yardım kampanyası sayesinde evimizin giderini ve sağlık harcamalarını karşılayabiliyoruz. Nazilli Kaymakamlığı da çok yardımcı olarak köyden bu temiz eve geçmemizi ve içerisinin dayanıp-döşenmesini sağladı. Tek eksiğimiz çocuğumuzun devamlı yatmasından dolayı canının sıkıntısını geçirmek için televizyondu. Onu da sağolsun Belediye Başkanımız gönderdi. Allah'a şükür başka bir sıkıntımız yok. Tedavimiz sene sonuna kadar sürecek sanırım" dedi.

ARTIK DOKTOR OLMAK İSTİYOR

Ağabeyini ve arkadaşlarını çok özlediğini dile getiren Fatma Astepe ise; "Okuldan arkadaşlarım ziyaretime geleceklerdi ama o gün biz evde yoktuk. Ama onları bekliyorum. Çok gürültü olduğunda başım çok ağrıyor ama önümüzdeki yıl okuluma dönmek istiyorum" şeklinde konuştu. Çocuk gelişimi bölümü okuduğunu ve 6 aydır okulundan uzak olduğunu ifade eden Fatma Astepe, kazadan önce öğretmen olmak istediğini ancak yaşadığı kazadan sonra ise doktor olmak istediğini belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Astepe'nin Son Durumu Yüreklere Su Serpti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement