Fatma Şahin, İnsanlık ve Vicdanlık Sınavında Gaziantepliler Tarihe Altın Harflerle Yazılacak - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin, İnsanlık ve Vicdanlık Sınavında Gaziantepliler Tarihe Altın Harflerle Yazılacak

Fatma Şahin, İnsanlık ve Vicdanlık Sınavında Gaziantepliler Tarihe Altın Harflerle Yazılacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen " Ortadoğu’da Barış, Aktörler, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu"na katıldı.

19.12.2014 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından düzenlenen " Ortadoğu'da Barış, Aktörler, Sorunlar ve Çözüm Arayışları Sempozyumu"na katıldı.

Şahin, Suriye asıllı piyanist Tambi Esad Cimuk'un piyano dinletisiyle başlayan sempozyumda, milletler, topluluklar ve coğrafyaların önemli zamanlar dilimlerinden geçtiğini söyledi.

Ortadoğu'nun önemli bir sınavdan geçtiğini, bunun adalet mi? Zulüm mü? İnsan onuru mu? Zillet mi? diyenlerin tercihini yapacağını belirten Şahin, şöyle konuştu: "Bu tercihini yapanları tarih, hangi noktada tercih yapacaklarını çok net bir şekilde, altın harflerle yazacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti olarak hiçbir zaman dönemsel kararlar vermedik, hiçbir zaman hesabı siyaset yapmadık. Yurtta sulh, cihanda sulhu dış politikamızın bir parçası yaptık. Milletimiz ve hemşerilerim, misafirin rahmet ve bereket olduğunu, şeref olduğunu, komşusu açken tok yatanın bizden değildir anlayışının, veren elin alan elden üstün olduğunu, inancımızın, kültürümüzün, medeniyetimizin bize verdiği geçmişle bugün çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. İnsanlık ve vicdanlık sınavından hemşerilerimiz kendini altın harflerle tarihe yazdıracaktır" dedi.

KAZANAN İNSANLIK OLACAK

Gaziantep halkının, komşuda yaşanan olaylara duyarsız kalmadığını vurgulayan Şahin, uluslararası toplumun standart bakışını bu bölgede devam ettirmediklerini, büyük bir fedakarlıkla bu mücadeleyi verdiklerini belirterek, Gaziantep halkına teşekkür etti.

Bir anda 300 bin Suriyelinin kente gelmesiyle daha fazla, konut, su, elektrik ve yeşil alan gibi birçok temel sorunları çözmeyle karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Şahin, "Ama bunu bir tercih olmadığının, bunun bir zorunluluk olduğunu ve insani olarak bunları yapmamız gerektiği bilinciyle hareket ediyoruz. Bugün üniversitelerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla bu süreci en iyi yöneten şehirlerimizden biriyiz" dedi.

Bu tehditlerin, risklerin fırsata dönüştürülerek, insanlığın kazanması için hükümetle çok yakın bir çalışma içerisinde olduklarına dikkati çeken Şahin, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a Suriyelilerin ihtiyaçları ve yapılması gerekenlerle ilgili bir rapor sunduklarını dile getirdi.

Tarihçilerin, savaşların tarihlerini yazmaya devam edeceğine vurgu yapan Şahin, "Ama biz, en büyük tarihi gönüllere, insanların gönlüne yazacağız. Komşularımıza akrabalarımıza, hiç kimseye ayırım yapmadan, dili, dini, mezhebi, cinsi ne olursa olsun eşref'i mahlukatsa, insansa, en iyi şekilde yaşamayı hak etmektedir, anlayışıyla bu yolculuğa devam edeceğiz. Sonunda kazanan insanlık olacaktır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin, İnsanlık ve Vicdanlık Sınavında Gaziantepliler Tarihe Altın Harflerle Yazılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • suriyeli istemiyoruz: suriyelileri istemiyoruz vatanlarına dönsünler 0 0 Yanıtla

Advertisement