Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Görüştü - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Görüştü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile bir araya geldi.

31.08.2015 10:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Asya Belediye Başkanları Forumu 5. Yönetim Kurulu Toplantısı için İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Şahin, İran Cumhurbaşkanı Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile makamında görüştü.

Görüşmede, 2016 yılında Gaziantep'de yapılması kararlaştırılan Asya Belediye Başkanları Formu Toplantısı'na iyi temenniler ve karşılıklı iş birliği vurgusu yapıldı.

Şahin'in bakanlığı dönemindeki çalışmaları yakından takip ettiklerini de belirten Molaverdi, kadın ve aile konularında iş birliğinin arttırılmasını istedi.

Molaverdi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki komşuluk ilişkileri üzerinden, komşuluk haklarına vurgu yapan Şahin, bölge ülkeleri arasında her alanda iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini işaret ederek, Gaziantep'in sanayi şehri olduğunu ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için uygun potansiyellerin bulunduğunu belirtti.

2016'de Asya Belediyeler Birliği Dönem Başkanlığının Gaziantep Büyükşehir Belediyesine geçeceğini ve Asya Belediyeler Birliği Genel Kurul Toplantısına da ev sahipliği yapacağını aktaran Şahin, belediyeler arasında tecrübe aktarımı, bilgi akışı gibi konularda çalışmalar yapıldığını bildirdi.

İstikrarsızlığın olduğu, çatışmaların yaşandığı bölgelerde en fazla kadın ve çocukların mağdur olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Biz Peygamberimizin Veda Hutbe'sinde buyurduğu emirleri yerine getirmek durumundayız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek ve bunlara birleştirici unsur olarak bakmalıyız. Birlikte rahmet vardır anlayışı içerisinde  ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bütün bölgenin buna ihtiyacı var. Biz öncelikle anneler olarak yapacağımız projelerle savaşları bile durdurabiliriz. Bölgenin, İran ve Türkiye'nin dostluğuna birliğine zaruret olduğu bir dönemden geçiyoruz. İş birliği ve beraberliğimiz, bölgeye değil bütün dünyaya örnek olmalıdır."

Molaverdi de Şahin'in, bakanlık dönemindeki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve iki ülkenin ortaklıklarına işaret ederek, "İran ve Türkiye'nin kadın ve aile yapısından, aile sorunlarından ve ailelerin kaygılarının da bir olduğunu, ortak çalışmaların bu alanda verimli olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahin, Molaverdi'ye Gaziantep'e de davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement