Fatma Şahin Kadının Sorunlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin Kadının Sorunlarını Anlattı

Fatma Şahin Kadının Sorunlarını Anlattı

Gaziantep Kent Konseyi’ne konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadının yaşadığı sorunları ve bunlara karşı yaptıkları çalışmaları anlattı.

03.02.2016 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Kent Konseyi'ne konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadının yaşadığı sorunları ve bunlara karşı yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği toplantıda katılımcılara çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Şahin, kadınların daha çok bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kadın Meclisinin yaptığı işleri 'gönüllülük esası' olarak yorumlayan Şahin, "Sizin yaptığınız bu çalışmaları Anadolu kadını unutmayacak. Ev ve iş alanınız dışında yaptığınız bu çalışmalar çok önemli" dedi.

Kadın meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Şahin, insanı noktada yapılacak çok şeylerin olduğunu belirtti. Şartların ne kadar zor olduğunu bildiklerini ve bunu başarmak durumunda olduklarını da sözlerine ekleyen Fatma Şahin, "2 milyonluk şehirde herkesin yaşamına dokunmak istiyoruz. İnsanların bizden böyle bir beklentisi var. Vatandaş memnuniyeti ve yaşam kalitesi ile ilgili beklentileri yönetmek zorundayız. Hele bizim şehir gibi en'lerin ve ilk'lerin bir arada olduğu bir yerde bunu başarabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bir tarafta mali geliri ve eğitimi iyi olmayan bir grup, diğer yanda mali geliri ve eğitimi iyi olan bir gurup var. Bunu dengelememiz için çok çalışmalıyız" diye konuştu. Belediye bünyesinde 'alo 153 Beyaz Masa' hattını kurduklarını ve vatandaşın ihtiyaçlarını cevap vermeye çalıştıklarını aktaran Şahin, 1 yıllık veri sonunda 655 bin kişinin Beyaz Masa'ya ulaştığını söyledi. Bu rakamın yüzde 95'ine geri dönüşümün sağlandığını ifade eden Şahin, diğer yandan da Suriyeli mültecilere yönelik çalışma yapıldığını bildirdi. Kentte 350 bin Suriyeli mültecinin bulunduğunu, bu insanlara sahip çıkılmadığı zaman PKK ve DAEŞ gibi terör örgütlerine kayabileceğini vurgulayan Başkan Şahin, eğitim, istihdam, sağlık ve güvenlik açısından bir takım çalışmalar yapıldığını belirtti. Kendisinin göreve geldiğinde 3 bin dolayında olan Suriyeli öğrenci sayısının 20 ayda 58 bine çıktığını belirten Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek yönetmenlikte değişiklik yaptırdığını ve mülteci öğrencilerin de sisteme dahil edildiğini ifade etti. Şuanda 98 bin dolayında eğitim alması gereken mülteci insanın bulunduğunu belirten Şahin, eğitim meselesinin sürdürülebilir bir mesele olduğunu kaydetti. Diğer alanlardaki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Fatma Şahin, sağlık alanında tüp bebek merkezi ve meme kanserine karşı KETEM'i kurduklarını hatırlattı. Meme kanseri taramasında ve tedavilerinde Gaziantep'in Türkiye sıralamasında 4'cü sıraya yükseldiğini kaydetti. Ayda 350 kadının kanser taramasından geçtiğini vurgulayan Şahin, bin 100 kadının ise tüp bebek konusunda tedavi için müracaatta bulunduğunu söyledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Suran ise, kadın meclisi olarak bir takım çalışmaları içinde olduklarını söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel bazı çalışmalar yaptıklarını aktaran Suran, tarihi Bey Mahallesi ile ilgili örnek projeleri incelediklerini kaydetti. Suran, bu konuda Beypazarı, Safranbolu ve Amasra modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kent Konseyi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural ve kadın meclisi üyeleri katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin Kadının Sorunlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement