Fatsa'da "Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da "Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma" Konferansı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde “Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma” başlıklı konferans düzenlendi.

15.03.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma" başlıklı konferans düzenlendi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Fatsa Yurt Müdürlüğü, Fatsa Meslek Yüksek Okulu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği işbirliğinde düzenlenen "Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma" konferansında Ordu İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri tarafından sunum yapıldı.

"GENÇLERE DESTEK SAĞLAMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR"

YURTKUR Fatsa Yurt Müdürü Erol Taşkın, kurum olarak yurtlarında barınan üniversite gençliğine yönelik eğitsel faaliyetlerin her eğitim döneminde uygulandığını söyledi. Bunu alışkanlık haline getirdiklerini ifade eden Taşkın, "Ancak ilk kez bu çalışma ile Fatsa MYO Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek böyle güzel bir etkinlikten, yurdumuzda barınmayan üniversite gençliğinin de yararlanmasını arzu ettik. Görüyorum ki; konferans salonumuz kapasitesinin üzerinde bir doluluğa ulaşmış durumda. Bundan sonsuz mutluluk duyuyoruz. Çünkü gençlerimiz, bizim gerçek hazinemizdir. Bu bakımdan onları kötülüklerden korumak, eğitimlerine sağlık ve huzur içerisinde devam etmelerini sağlamak asli görevimizdir. Bu nedenle gençlerin, sigara, alkol ve bağımlılık yapan her türlü madde kullanımından korunmasının yollarını anlatmayı ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçladık. Maalesef sigara ve madde kullanımı yaşı her geçen gün düşmektedir. Bu konuda tabiri caizse meydanı boş bırakmamak durumundayız" dedi.

"AİLESİNDEN UZAK GENÇLER YALNIZ DEĞİLDİR"

Ailelerinden uzak kalan gençlerin yalnız olmadığını, o nedenle her imkanın kendilerine sunulmaktan çekinilmemesi gerektiğini kaydeden Taşkın, "Bizler gençlerin çağdaş ve güvenilir barınma, beslenme, kredi ve burs hizmetleriyle öğrenimlerine, sosyal ve sportif faaliyetlerle de kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin öğrenimlerini kolaylaştıran hizmetlerde geliştirdiği uygulama ve yöntemlerle model alınan bir kurum olmak, vizyonumuz olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Fatsa Meslek Yüksek Okulu yöneticilerinin de katıldığı program, ilgi çekici görsel slayt, video ve etkileyici sunumla tamamlandı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 'Bağımlılık Yapan Maddelerden Korunma' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement