Fatsa'da Hes Eylemi - Son Dakika
Güncel

Fatsa'da Hes Eylemi

Fatsa\'da Hes Eylemi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatının çevreye zarar verdiğini iddia eden mahalle sakinleri eylem yaptı.

26.06.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatının çevreye zarar verdiğini iddia eden mahalle sakinleri eylem yaptı.

Fatsa'da Konakbaşı Mahallesi Sazdibi mevkisinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali (HES) inşaatı yüzünden fındık bahçelerinin ve yollarının zarar gördüğünü iddia eden mahalle sakinleri, yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısı üzerine grup yolu ulaşıma açtı. Mahalle sakinlerinden Hüdaver Şanlı, "Gece gündüz dinamit atarak bizleri rahatsız ediyorlar. Mahallemizde çocuğumuz, hastamız, yaşlımız var. Hepsi bu durumdan dolayı çok rahatsızlar. Yetkililerin de bu konuda önlem almasını istiyoruz. Bizler onların çalışmalarına karşı değil, yapmış oldukları çalışma yöntemine karşıyız" dedi.

"BİZ ONLARA KARŞI DEĞİLİZ, BİZİ RAHATSIZ ETMESİNLER"

Kabakdağı Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Beşik ise, firma yetkililerine seslenerek, "Mahallemde kendi imkanlarımla yol çalışmalarını gerçekleştiriyorum. Kanalları açıyor, tıkanıklığa karşı kendimizce çare buluyoruz. Burada siz bir firma olarak her türlü yol sıkıntılardan, ses ve gürültüden mesulsünüz. Yapmış olduğunuz çalışmalar neticesinde buradaki vatandaşların bahçesini su başmış ve yolları bozulmuştur. Burada yapılan kesinlikle insanlara ve yaşamlarına saygısızlıktır. Biran önce burada düzenli bir çalışma yaparak insanların mağduriyetini gidermeniz gerekiyor" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Şah İsmail Güneş de, "Yolun temizliği yapılmıyor. Zamansız çalışma yapıyorlar. Dinamit patlatılırken saatin kaç olduğuna bakılmıyor. Gündüz saatlerinde müsait zamanlarda atarlarsa bizim için daha iyi olacak. Hastalarımız, bebeklerimiz var. Gelişigüzel bu çalışmalar yapıldığı için ister istemez burada yaşayan halkı rahatsız ediyorlar. Biz kesinlikle onların orada yapmış olduğu çalışmalara bir şey demiyoruz, fakat bizlerin yaşama alanlarına zarar vermesinler. Biz onlara karşı değiliz, tedbirlerini almadıkları için bu eylemi mahallede yaşayan vatandaşlar olarak yaptık. Çevrelerine zarar vermesinler, istediği gibi çalışsınlar" şeklinde konuştu.

Firma yetkilileri de olay yerine gelerek, biran önce vatandaşların mağduriyetini gidereceklerini ve bundan sonraki çalışmalarda daha dikkatli olacaklarını belirterek vatandaşlara bilgi verdiler. Daha sonra eylem yapan vatandaşlar olaysız şekilde dağıldılar. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatsa'da Hes Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement