Fatsa'da Kırsal Kalkınma Destekleri Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Kırsal Kalkınma Destekleri Toplantısı

Fatsa\'da Kırsal Kalkınma Destekleri Toplantısı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin toplantı gerçekleşti.

12.04.2016 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin toplantı gerçekleşti.

Köye dönüşü teşvik etmek amacıyla kırsalda yaşayan genç çiftçilere, kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilecek 30 bin lira hibe desteğinin kapsamı belli oldu.

Konuyla ilgili Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Fatsa Kütüphanesi'nde toplantı gerçekleştirirdi. Toplantıya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayvaz ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Müdür Erkan Ayaz, bu projeden kimlerin faydalanabileceğini açıkladı. Ayaz "Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bu kapsamda hibe desteğinden yararlanacak çiftçinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşamaları gerekiyor. Desteklenecek proje konuları ise şöyle belirlendi. Bitkisel üretime yönelik projeler, hayvansal üretime yönelik projeler, yöresel tarımsal ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler" dedi.

Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartları belirten Ayaz "Aranan şartlar, TC vatandaşı olmak, 18 yaşından gün almış 41 yaşından gün almamış olmak, okuryazar olmak, başvuru tarihi itibariyle ücretli çalışıyor olmamak, başvuru tarihi itibariyle örgün eğitime devam ediyor olmamak, başvuru tarihi itibariyle KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak ve aynı proje konusunda bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış olmaktır. Tavsiye edilen projeler ise, hayvancılık projeleri, bitkisel üretime yönelik projeler, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi ve depolanmasıdır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Kırsal Kalkınma Destekleri Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement