Fatsa'da "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Fatsa'da "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" Projesi

Fatsa\'da "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde “Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum” projesi kapsamında 130 kız öğrenciye YGS-LYS hazırlık seti dağıtıldı.

12.02.2016 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" projesi kapsamında 130 kız öğrenciye YGS-LYS hazırlık seti dağıtıldı.

YGS-LYS materyal dağıtım törenine Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ve Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Akyol katıldı. Öğrencilere yardımcı üniversite seti dağıtım töreninde açıklamalarda bulunan Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Proje Koordinatörü Cemal Şahin, "Özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması hibe programı kapsamında 2012 yılında hazırlandı. 2015 yılı Eylül ayında ise sözleşmesi imzalandı. 1 Kasım 2015 tarihinde ise faaliyetlerine başladı. Projemizin süresi 12 aydır. Proje çalışmaları kapsamında biz ilimize, ilçemize ve okulumuzda çok önemli faaliyetler gerçekleştireceğiz. Okulumuza ilk olarak güvenlik görevlisi tutuldu ve proje kapsamında kendisi istihdam edildi. Öğrencilerimizi YGS ve LYS kursları düzenleniyor. Bu kursumuz başladı ve kız öğrencilerimize eğitim setleri proje kapsamında verildi. Kurslara devam eden her öğrencimizin tüm materyal ihtiyaçlarını karşılayacağız. Öğrencilerimize gezi programları hazırladık ve bunları projemiz içinde gerçekleştireceğiz. Üniversitelere motivasyon amaçlı gezilerimiz olacak" dedi.

Ödenek bakımından Ordu'nun en büyük projesi olduğunu belirten Fatsa İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, "Öğrencilerimiz üniversiteye hazırlık kapsamında kurslar, geziler, eğitim öğretim materyalleri konusunda sıkıntı çekmeyecekler" diye konuştu.

Yardımcı eğitim setlerini alan öğrenciler ise yaptıkları açıklamada, "Gerçekleşen kursların bizlere çok büyük avantajları oluyor. Eğitici hocalarımız bizimle daha çok ilgileniyor ve bizlere derslerimizde çok daha yardımcı oluyorlar. Eğitim setleri vererek bizlere üniversiteye girmemize yardımcı oluyorlar. İmam hatip adına gerçekten çok önemli bir proje. Emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere eğitim setleri dağıtıldı.

Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fatsa Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında hazırlanan "Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum" projesi kapsamında toplamda 9 bin 950 euroluk materyal alımı yapılması planlanıyor. 8 Şubat 2016 tarihinde başlayan yardımcı kurslara öğrenciler büyük ilgi gösterirken, öğrencilere hem YGS hazırlık seti hem de Mart ayından itibaren LYS hazırlık seti dağıtılacak. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fatsa'da 'Okuluma Devam Ediyorum, Geleceğe Umutla Bakıyorum' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement