Fatsa'da Otizme Dikkat Çekildi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Otizme Dikkat Çekildi

Fatsa\'da Otizme Dikkat Çekildi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir etkinlik gerçekleşti.

02.04.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir etkinlik gerçekleşti.

Fatsa Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM) tarafından organize edilen etkinliğe Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu ve şube müdürleri de katılarak destek verdiler. Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Fatsa OÇEM öğretmenlerinden Ersin Moral, "Fatsa Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı hizmet vermekteyiz. Biz bu alanda çalışan bir kurum olarak bu farkındalığı oluşturmayı kendimize bir borç görüyoruz. Yaptığımız etkinlik ile bu dikkati çektiğimizi düşünüyoruz. Herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bu tür etkinliği Fatsa'da gerçekleştirdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, "Engelli dünyası bizim ve toplum için önemli bir dünya. Engelli, toplumun bir parçasıdır ve onlar olmadan toplumu düşünemeyiz. Fatsa Özel Eğitim Uygulama Okulu öncülüğünde 2 Nisan Dünya Otizm Günü'nü kutlamış olduk ve farkındalık oluşturmuş olduk" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hep birlikte öğretmen ve öğrenciler mavi balonları gökyüzüne bırakarak 'Mavi bir dünya' sloganı kapsamında uçurdular.

Program, OÇEM'de çalışan öğretmen ve öğrencilerin esnaflara ve vatandaşlara broşür ve mavi kurdele takmasıyla sona erdi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Otizme Dikkat Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement