Fatsa'da Siyanür Eyleminde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Fatsa'da Siyanür Eyleminde Gerginlik

Fatsa\'da Siyanür Eyleminde Gerginlik

Ordu’nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına tepki göstermek için İstanbul’dan gelen bir grup ile jandarma arasında arbede yaşandı.

08.08.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde siyanürle altın çıkarılmasına tepki göstermek için İstanbul'dan gelen bir grup ile jandarma arasında arbede yaşandı.

Fatsa ilçesinde yabancı ortaklı özel bir firma tarafından 100 dönümlük orman arazisinde siyanürle altın ayrıştırılması için çalışma yapılmasını protesto eden gruba CHP milletvekilleri de destek verdi. Eylem öncesi CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu adına Özge Yağcı birer konuşma yaptı.

Maden firmasının önüne gelen yaklaşık 250 kişilik grup slogan atmaya başladı. Bu sırada jandarma barikatını aşmak isteyen grup ile güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Özellikle İstanbul'dan gelen eylemciler, jandarmaya taş attı, jandarma da tazyikli su ve biber gazı ile onlara müdahale etti.

Çıkan arbedede güvenlik güçlerine taş ve yabancı maddeler atan grubu bazı CHP milletvekilleri durdurmak istese de başarılı olamadı. Gerginlik esnasında bir gazeteci başına taş isabet etmesi sonucu yaralanarak Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet güçlerine saldırıda bulunan grup daha sonra olay yerinden ayrılarak bir alt mahallede bulunan direniş çadırına geldi ve eylemlerine burada devam etti.

Eyleme ayrıca CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP İstanbul CHP Milletvekili Gülay Yetinci, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekçen, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer katıldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatsa'da Siyanür Eyleminde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement