Fatsa'ya Yapılacak Yatırımlar - Son Dakika
Yerel

Fatsa'ya Yapılacak Yatırımlar

Fatsa\'ya Yapılacak Yatırımlar

Fatsa TSO Başkanı Tayfun Karataş "Fatsa çevre yolu önümüzdeki aylarda, Fatsa limanı ise 2015 yılında yatırım programına alınacak." dedi.

25.08.2014 15:08  Güncelleme: 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa çevre yolunun önümüzdeki aylarda, Fatsa limanının ise 2015 yılında yatırım programına alınacağını bildirdi.

Karataş, yaptığı açıklamada, Fatsa'da yapılması düşünülen projelerin yatırım programına hazır olduğunu, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) çalışmaların ise su kuyularının kaldırılmasıyla devam edeceğini ifade etti.

Fatsa OSB'deki çalışmaların bir yıl alacağını dile getiren Karataş, şöyle devam etti:

"OSB ile ilgili çalışmalar bölgedeki su kuyuları nedeniyle askıda bekliyor. Şu anda büyük bir genişleme sahası içerisinde bulunan su kuyuları OSB'nin genişlemesine engel teşkil ediyor. OSB ve su kuyularının kontrolü büyükşehir belediyesinde olduğu için çalışmaları Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yakından takip ediyor. Su kuyularının kaldırılmasıyla ilgili sürecin hızlandırılmasını sağlamak için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Su kuyuları taşındıktan sonra Ticaret ve Sanayi Bakanlığı projeye onay verirse alanın kamusallaştırılmasıyla ilgili heyet oluşturacak. Heyet, kamulaştırma komisyonu kuracak ve alan kamulaştırılacak."

Karataş, Fatsa çevre yolunun önümüzdeki aylarda, Fatsa limanının ise 2015 yılında yatırım programına alınacağını kaydederek, "Fatsa çevre yoluyla ilgili mesafe kat edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından bir müsteşar, heyetle bölgeyi ziyaret edecek ve yerinde inceleme yapacak. Önümüzdeki aylar içerisinde proje yatırım programına alınacak. Milletvekilimizin bana verdiği bilgiyi sizlerle paylaşacak olursak Fatsa limanı da 2015 yılında yatırım programına alınacak. Limanla ilgili Bakanlıktan heyet gelecek. Heyetin raporu doğrultusunda limanla ilgili olarak proje hazırlanacak" diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'ya Yapılacak Yatırımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement